Бойко Рашков: Премиерът не може да си опази спалнята, какво да очаква обикновеният българин?

0

- Advertisement -

Бившият председател на БКСР коментира, че вместо да се вземат мерки в тази връзка от българската прокуратура, става точно обратното

Ако премиерът не може да си опази спалнята, какво да очаква обикновеният българин? Това попита бившият председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков. Но беше категоричен, че не трябва да се навлиза в личното пространство на всеки един човек, съобщава Frognews.bg.

Според него, този случай предизвикват съмнения, учудване. Те се свързват с недотам законна дейност А може това да е някакъв символ, ако става дума за монтаж.

На министър-председателя му е тежко, измъчва се сега. А когато хиляди граждани се подслушваха незаконно, той как реагира? Предложи втори мандат на шефа на ДАНС„, посочи Рашков..

Той е на мнение, че ако наистина става дума за монтаж, тогава ще трябва да се изследва с експертиза, първо дали става дума за такъв запис или фото снимка, в която няма монтаж.

- Advertisement -

„Има изследвания, които могат да се направят в Министерството на вътрешните работи, те са под шапката на министър-председателя, така че за обективност е много трудно да говорим в тази насока. Дълбоко се съмнявам, че това изследване ще се направи така, както трябва, защото е различно взаимодействието, сложено в кавички, между изпълнителната власт в лицето на министър-председателя и главния прокурор на Републиката“, каза още Бойко Рашков.

Според него, министър-председателят много често повтаря, видите ли, имал съвет от баща му и дядо му – да не прави това, което не иска на него да му се случи.

„Нали би трябвало тогава, висшият ръководител в негово лице да реагира, когато разбере, че в подчинените му структури, които някои наричат специални, се извършват законни нарушения. Вместо това той избра своя главен прокурор, имам предвид Сотир Цацаров, който с всички сили се опитваше да стопира или ограничи възможностите на бюрото за контрол да установява тези закононарушения“, допълни Рашков.

„Цацаров издаде заповед с едни указания до своите прокурори, в които драстично и с противоречие със закона, ограничи възможностите на бюрото да проверява резултати, които са продукт на прилагане на тези тайни способи, наречени СРС-та. Второ действие имаше, разбира се, чрез отстраняване на един от членовете на бюрото за контрол Георги Гатев, съотношението на силите, които искаха да се спазва закона при проверките и тези, които противодействат и бяха в съответствие с дейността на правителството, Агенцията за национална сигурност и Цацаров, създадоха невъзможност за вземане на законосъобразни решения от бюрото, дори противоречиви решения от бюрото. Тези, които противодействаха на законосъобразноното прилагане на закона, продължават да бъдат в бюрото. Целта на това правителство, което беше тогава и сега, беше постигната, а Цацаров получи съответния пост“, заяви Бойко Рашков.

Той попита риторично дали си хората си спомнят друго – един бивш прокурор отиде във Валенсия като генерален консул на България. Той си е заслужил там мястото, тъй като имаше един изключително фрапиращ случай, засечен отново разговор между министър-председателя с един ръководител на митница, един човек, който се спомина, да бъдат стопирани проверките.

„Вместо да се вземат мерки в тази връзка от българската прокуратура, става точно обратното. По времето на Цацаров се стигна до извод, че няма основание за досъдебно производство, същият този прокурор стана председател на КОНПИ, а после, след като го свалиха от един покрив, където живееше, той бе изпратен за генерален консул във Валенсия“, коментира Рашков.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече