Трусове в ГЕРБ-Плевен отново конфронтират бивши членове

0

- Advertisement -

Конфронтациите в местната организация на ГЕРБ отварят път за амбициите на Цветан Цветанов

Напрежението между ръководството на ГЕРБ и водещи бивши членове на партията в Плевен не стихва. В началото на юни трима местни общински съветници, избрани от листата на ГЕРБ,бяха изключениот своята политическа сила, тъй като въстанаха срещу подкрепяния от централата в София областен лидер Мирослав Петров. А вчера лично административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов посети града, за да отправи на място апел към бунтарите да се оттеглят от плевенския парламент, съобщава в. „СЕГА“.

Настояваме бившите ни колеги да проявят висок морал и да освободят местата, на които бяха избрани с листата на ГЕРБ в Плевен”, обяви Паунов, цитиран от партийния пресцентър. И допълни: „По отношение на коментари, които виждаме в публичното пространство – че бившите ни колеги са били избрани мажоритарно – бихме им препоръчали да погледнат съотношението между преференциите, които са получили, и общия брой гласове за листата на ГЕРБ.

Паунов даде да се разбере, че партийното ръководство продължава да стои зад Мирослав Петров, около когото се разви конфликтът. Изгонените от ГЕРБ общинари обвиняваха Петров, че лансирал за предстоящите парламентарни избори листа с кандидати от други политически сили. Административният секретар на ГЕРБ обаче подмина тези нападки и заяви убедено: „Със своя авторитет в града Петров стабилизира общинските структури на партията и показа по категоричен начин, че няма да допусне повече лични интереси да стоят над интересите на гражданите на Плевен и авторитета на ГЕРБ.”

- Advertisement -

По думите му партията трябва да изпрати най-много депутати от региона в следващия парламент. Не стана ясно обаче дали е коментирал в тази връзка слабата работа на Петров на местните избори през 2019 г. – той се състезава за кметското място в Плевен от името на ГЕРБ, но се провали.

Остава неясно накъде ще поемат изгонените партийци. Трусовете в местната организация на ГЕРБ отварят път за амбициите на Цветан Цветанов, който наскоро напусна управляващата формация. Очаква се скоро той да обяви началото на собствен политически проект.

ЗАВЕРАТА С КОМПРОМАТИТЕ

По повод вихрещите се скандали около управляващите, Паунов повтори пред местните партийци обичайната версия, поддържана от ръководството на ГЕРБ – че правителството и премиерът Бойко Борисов са подложени на компроматни атаки от редица противници с цел да бъде дестабилизирано управлението. „Влизането в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз, довършването на АМ „Хемус“ и реализацията на „Балкански поток“, както и на интерконекторните газови връзки със съседните страни, дразнят много хора и интереси. Но волята на Бойко Борисов и ГЕРБ няма да бъдат отклонени. Целта ни е всички тези стъпки да бъдат извървени докрай в името на по-добрия живот на българите и трайното стабилизиране на страната ни в евроатлантическото семейство“, патетично заяви административният секретар на ГЕРБ.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече