Под ножа: Масово глобяват депутати, че не носят маски

0

- Advertisement -

Масови глоби на депутати без маски наложи Столичната здравна инспекция. Народните представители явно смятат, че противоепидемичните мерки не са за тях и влизат в пленарната зала без предпазни средства.

От РЗИ пристигнаха с констативни протоколи в парламента и глобиха депутати от различните парламентарни групи.

Глобените патриоти са трима, а от от ГЕРБ шестима, съобщи БНР.

„Подписали са си актовете. Те ще определят стойността на глобата. Поименно не мога да кажа, но 6 човека са провинилите се (от ГЕРБ – бел.ред.). След това могат и да обжалват, естествено. Всеки бърка! След като е сбъркал някой, ще си понесе вината и отговорността“, каза зам.-председателят на управляващата партия Красимир Велчев.

- Advertisement -

От „Атака“ глоба отнесе Павел Шопов, който категорично отказва да носи маска. Той поиска протоколът да му бъде връчен пред представители на медиите.

Досега общо нарушителите в Народното събрание са 24. Те са глобени с по 300 лева, тъй като това им е първо нарушение. От Здравната инспекция ще връчат глобите на всички нарушители до края на седмицата.

Припомняме, че от 23 юни е задължително носенето на маски на обществени места на закрито. Мнозина от депутатите обаче не спазват правилата, а изискванията предизвикаха на няколко пъти и полемика в пленарната зала. Глобата за неспазване на мярката е от 300 до 1000 лв.

Депутатът от БСП Валери Жаблянов например се оплака миналата седмица от медиен тормоз, че депутатите биват снимани и посочвани кой е с маска и без, а вчера пък Александър Паунов се закани, че ще обжалва акта на РЗИ, тъй като НС не било обществено място. Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева всяка сутрин подсеща депутатите да сложат предпазните си средства.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече