Подлоги на кмет на управляващите плашат опонент: Съболезнования за смъртта на съпругата ви!

0

- Advertisement -

Георги Спасов Тупаров, общински съветник към Общински Съвет Ракитово е жертва на системен тормоз от шепа приближени на кмета на Ракитово Костадин Холянов, избран от листата на БЗНС.

След репортаж на Нова телевизия за извършени нарушения на закона от кмета, Narod.bg публикува документи, които уличават кмета Холянов в сериозна корупция и брутален конфликт на интереси. Именно от тук тръгват проблемите на Георги Тупаров.

На страницата си във фейсбук общинският съветник открито пише за далаверите в общината и приближените му. Когато Нова телевизия заснема репортаж за злоупотребите в Община Ракитово, а Тупаров застава пред камерата, започва истинският ад. Тупаров получава съболезнования за смъртта на жена си по телефона, при условие, че тя се бори за живота си в тежка операция.

Думите са излишни. Предлагаме ви цялата изповед на Георги Тупаров без редакторска намеса.

ОТКРИТО ПИСМО

От Георги Спасов Тупаров, общински съветник към Общински Съвет Ракитово, гражданин, син, съпруг и баща

Като общински съветник, положил клетва да спазвам законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите, никога не съм стоял безучастен към злоупотребите в общината и облагодетелстването на някои конкретни лица, заемащи ръководни постове в общинската администрация.

Смятам, че това е мой граждански и човешки дълг. Несправедливостите и нередностите не трябва да се стимулират, напротив – необходима е ясна и категорична позиция и вяра в справедливостта. Воден от тези свои убеждения, отказах всякакви преговори с кмета, без значение предмета и целта на разговорите, в каквато и да е форма на сътрудничество, в това число и споразумения. Счетох, че да съм коректив на управляващите в община Ракитово е достойната позиция и с чисто сърце и лице, с позволените от нормативната уредба средства- питания в Общински Съвет, обжалване на порочни решения, сезиране на институциите със сигнални писма, интервюта и послания на личната ми страница в интернет пространството е изпълнение на поетите от мен обещания и е мое задължение. Това е пътят и само по този начин ще се постигне прозрачност и законност в управлението на общината. Така са ме възпитавали, така възпитавам и аз децата си.

Гражданският контрол има текущ, последващ и превантивен характер. Това трябва да е непрекъснат процес. Механизмът за осъществяване е само един- сезиране на отговорните институции при наличие на основателни съмнения за умишлени или неумишлени нарушения.

След предаването по Нова телевизия с автор и водещ разследващият журналист Васил Иванов, с тема „Как забогатяха синовете на кмета Холянов”, обществеността се информира за груби нарушения на законите на страната и погазване на принципите за ефективно ръководене на общината от страна на ръководството и в полза на семейството на кмета Холянов, за сметка на общинския и държавен интерес и бюджет.

Държавните органи от правораздавателната система се самосезираха и започнаха проверки по предоставените и оповестени данни.

Вътрешната ми убеденост в правотата на действията ми бе придружена и с известно безпокойство по отношение на евентуална реакция от страна на проверяваните лица, имаща характера на провокация, манипулиране, заплахи, посегателства, оповестяване на клевети и неистини по отношение на семейството и имуществото ми. Целта на подобни мероприятия е да се отклони вниманието на обществото и проверяващите от и при разследването на злоупотребите им и да ми се вмени компрометиране .

В тази връзка, на дата 24.06.2020 година, депозирах две молби- в Районно Управление „Полиция”- град Велинград и в Районна прокуратура- гр. Велинград с цел предприемане на необходимите превантивни мероприятия за защитата ми, моята и на семейството ми, от потенциалните действия както на засегнатите в журналистическото разследване лица, така и на кръга от приближени до тях лица.

До този момент бях обект на две проверки по сигнални писма от РСПАБ Велинград и Областна Инспекция по труда Пазарджик. Приемам за нормално да бъда проверяван от контролните органи и оказах пълно съдействие на проверяващите екипи. Автор и подател на Сигналните писма е лицето Цветан Беличинов, подкрепен от Козов, Узунов и Петров. Предполагам, че за никого не е тайна кой стои зад тях и по чия поръчка действат. Ще добавя, че всички те са в трудови или приравнени към трудовите правоотношения с фирми на семейство Холянови. В Ракитово се говори, че съм щял да си получа заслуженото, затова, че съм застанал пред камерите на Нова телевизия. С цялата си чест и достойнство заставам зад думите и зад позицията си, изразена в това интервю. Когато човек няма какво да крие, той не се страхува от проверки и не тръгва да търси отмъщение. Но познавайки методите на работа и манталитета на „засегнатите“ от интервюто ми лица, аз очаквам всякакви непочтени удари и съм притеснен за семейството си.

Атаката срещу мен не закъсня. В понеделник, 06.07.2020 година, съпругата ми Николина Георгиева, майка на трите ми деца, които заедно отглеждаме, получи мозъчен кръвоизлив и в изключително тежко състояние бе транспортирана от Спешна помощ и приета за лечение в ИСУЛ „Царица Йоана”- град София.

Според медицинските лица, първопричината е високо кръвно налягане, с показатели 220/180, получено в следствие на афект и висока раздразненост, в резултат на провокативно поведение от страна на клиент в търговския обект, ръководен от съпругата ми, за търговия и доставка на строителни материали. Съмненията ми са за планирано и целенасочено поведение от страна на лицето.

На 10.07.2020г. година, след решение на лекарския екип, планово, беше извършена сложна и рискова животоспасяваща мозъчно-черепна операция, с продължителност 9 /девет/ часа.

През цялото това време, прекарах в зоната на болничното заведение и единственото, което очаквах и се надявах, беше благополучен завършек на операцията. Подобни публикации

- Advertisement -

В 13 часа получих телефонно обаждане от госпожа Даниела Кошеджийска, позната на семейството ми, която изказа искренните си съболезнования по повод „кончината на съпругата ми“

За това обстоятелство я е информирал Цветан Беличинов.

Оказа се, че тази новина е разпостранена на практика в цялата община, получиха се запитвания от много хора, приятели и познати ми изказваха съболезнования. Бяха разбрали и децата ми, които се молеха в това време за своята майка.

Тази неистина, имаща за цел психически тормоз над семейството и децата ми, на близките и познатите ми, е планирана и осъществена с користно намерение.

Нещо повече, тази явна провокация е планирана и осъществена, за да ме провокира и предизвика, с предположение от тяхна страна, че аз, в сложната ситуация на очакване на резултата от операцията, ще потърся саморазправа.

Моето предположение е подкрепено от факта, че същото лице Беличинов, е информирало 112, горещия телефон, че вечерта, прибирайки се след операцията от София, някъде по пътя съм го срещнал и съм го заплашил с огнестрелно оръжие. Не съм го заплащвал, не притежавам оръжие. Нямам намерение да се саморазправям с този човек, с него ще се срещна в съда. Заедно с пътуващите с мен в колата Атанас Петров Водев и Ангел Веселинов, бяхме разпитани в полицейския участък в град Ракитово.

Оповестяването на неверни обстоятелства от личен характер, разпостранението на клевети, набеждаването в престъпление, имащо за цел да предизвика ответна реакция от моя страна, приемам като явна и умишлена психологическа атака към мен и близите ми, и то в труден за нас момент.

Децата ми са непълнолетни и малолетни. При узнаване на неверните неистини биха получили дългосрочни травми и комплекси. Ранимата възраст и привързаността към семейство и родители би повлияло на възприятието им и очакванията ми за предполагаем тежък психологически шок са реалистични.

Лицето- провокатор Беличинов никога не е имал гражданска и обществена позиция, не е участвувал в социалния живот на общината, не е в състояние да разбере, дефинира или осъществи каквато и да е обществена или държавна кауза или мероприятие. Вмешателството в личния ми живот и пространство е нарушение на правата ми и е заплаха за децата ми.

Пиша това отворено писмо, защото:

Искам да успокоя всички приятели и близки до семейството ми- добре сме, подкрепяме се и ще излезем от това изпитание по- силни и сплотени. На съпругата ми й предстои тежък възстановителен следоперативен период.

Искам да дам пример на децата си за достойно поведение и граждански дълг и да им кажа, че ги обичам и закрилям.

Искам да заявя, че въпреки, че очаквам всичко от тази група лица- като не изключвам и физическо посегателство, ще продължавам да отстоявам своята гражданска позиция и нищо не може да ме спре.

Георги Спасов Тупаров, общински съветник към Общински Съвет Ракитово, гражданин, син, съпруг и баща

Свързани публикации:

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече