Оставка днес, а утре накъде?

0

- Advertisement -

Искането на оставки стана модерно в съвременното общество по целия свят. Но замисля ли се някой какво следва след това? Още едни десетки милиона лева на вятъра. Да, хвърлени на вятъра! Обществена тайна е, че изборите са една огромна неизчерпаема бездънна пералня със сушилня.

Ако има начин аз дори бих гласувала никога да не се провеждат избори, за нищо. Дават се пари, които просто се превъртат на всеки 2-3-4 години. Но никой не разбира, че след оставката идват нови лица със стария сценарий. Някой ни е казал, че трябва да викаме „ОСТАВКА“ и ние отиваме и викаме. Обаче този някой не ни е разяснил какво ще следва след това – стопиране и застой.

Българинът има нужда само от един водач и нищо повече. Не са му трябват партии и партийки, които да се чудят как да унижат конкуренцията. Не са му нужни такива, които се борят и гордо заявяват на всеослушание и повтарят, че работят, за да свалят властта. Аз си мислех, че са избрани и са изпратени там горе, за да се грижат за благото на народа, а не да си провеждат собствени спаринги между тях си. Как вече столетия наред не ни е омръзнало за вниманието ни да се състезават всякакви лица – от кол и въже?

- Advertisement -

Как не се уморихме да се отделят от нашите пари милиони левове за хора, които разделят народа. Разделят ги на бедни и богати, на силни и слаби, на мутри и мафиоти. А веднага след избори онези най-горе не се сещат за другите, изоставените в най-малките населени места. А точно те са ги избрали. Избрали са ги да ги представляват.

Аз ли съм на крив път, или наистина не е нормално главнокомандващият Българската армия и главата на държавата да настройва българи срещу българи. Да ги предизвиква на бунт. Да ги провокира и да крещи с тях, сякаш води козите си в планината. Да крещи, че в държавата му има мутри. Явно през изминалите 4 години той беше сляп за тях? Или беше част от тях?! Така, че оставката не е решение, а просто едни допълнително похарчени пари. От нашите пари. И без осигурена алтернатива.

Автор: Моника Георгиева

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече