Иван Гарелов разчерта: Вярно и невярно за протеста

0

- Advertisement -

Според Иван Гарелов колкото повече Борисов отлага оставката си , толкова по-малки възможности за маневриране му остават. Липсата на изявени лидери е само плюс, не забелязвате ли колко са дисциплинирани и следват стриктно линията си на поведение

1- Протестът няма платформа, какво предлагат?
Това е едно от най-повтаряните клишета на конформистите ,повлияни от правителствената пропаганда. Никъде не е казано , че протестите трябва да имат прецизно формулирана оферта , в която да обясняват на обществото планове и насоки на бъдещите промени. Протестите имат най-простата формула: „Писна ни от вас. Отивайте си“. Няма значение , че на улицата са всички-леви, десни , млади , стари , професори и чалгаджийки-на всички им е писнало. Това е силата им. И събарят статуквото. Останалото е работа на политиците.


2.Нямат основателни причини, не са наясно чии интереси защитават?
Няма по-основателна причина от защита на демокрацията и на нейните основни свободи и ценности. Защитават интересите на всички-нашите , вашите.


3.Кои са водачите, не знаем нищо за тях?
Този въпрос върви най-често с точно обратното твърдение – като гледаме лицата на политиците сред протестиращите, нищо няма да се получи.
Политиците , които редовно са на протестите са само наблюдатели, не ръководят никого. Водачи наистина не изпъкват. И слава богу, досега щяха да ги облеят с порой от компромати и кални измислици. Липсата на изявени лидери е само плюс, не забелязвате ли колко са дисциплинирани и следват стриктно линията си на поведение.

- Advertisement -


4.Протестите поумняват. Младежите възпират агресивните агитки.
Така е от самото начало. Изглежда журналистите поумняват и проглеждат.


5.Не сочат алтернатива.
Алтернатива винаги има. Ще се прояви на свободните и честни избори.


6.Протестите не са граждански , а политически.

Умните хора вече отговориха-това са граждански протести с политически характер , но не са партийни.


7.Борисов ги изпревари.
Не , той безвъзвратно закъсня. Нито оставки , нито капитален ремонт на кабинета, нито ерзац кабинет на ГЕРБ без него-всичко това трябваше да стане отдавна. Както пееше Вили Кавалджиев „ Мила , днес късно е.. не бих.“ И колкото повече Борисов отлага оставката си , толкова по-малки възможности за маневриране му остават.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече