Луджев: Страхливият нарцис Борисов никога няма да се оттегли от властта

0

- Advertisement -

„Този страхлив нарцис Борисов никога няма да се оттегли от властта, защото иначе с ГЕРБ е свършено, партията се крепи на мафиозната структура, която той е създал“. 

Това коментира пред БНР проф. Димитър Луджев, учен, политик, депутат, вицепремиер (1990 – 1991 година). 

„Промените в кабинета са мимикрия и опит за спасяване на положението… Тази нова протестна вълна се отличава с нещо много важно – те много добре разбират, че докато партията – мафия ГЕРБ е на власт, нищо в страната няма да се промени. Първо, държавата трябва да бъде освободена с избори“, каза още Луджев. 

„Това е партия на власт, няма идеологии, там няма нищо, освен кокал… Създадоха невероятна корупционна система, в която всяко нещо се купува и се продава“, допълни той. 

„Борисов няма смелост да се срещне с протестиращите, няма доблест и чест за това. Тяхното очакване е, че протестът ще се оттече. Донякъде имат основания, защото протестиращите срещу такава авторитарен тип власт трябва да се самоорганизират, трябва да си излъчат лидери, да създадат устойчива сила, която да застане срещу господстващата сила… Силата е в новите млади хора с модерни разбирания за държавата. И много енергия“, смята Луджев. 

- Advertisement -

Професорът нарече теориите за президентска република „глупости“. 

„Румен Радев започна да изразява обществения глас. Страх ги е от Радев, защото той е реална политическа алтернатива“. 

По повод исканата оставка на главния прокурор проф. Димитър Луджев коментира: 

„Може да си тръгне, ако се промени съдебната система и бъде създаден вид обществен или парламентарен контрол върху главния прокурор. Гешев е една от главните опори на ГЕРБ и Борисов“. 

Проф. Димитър Луджев прогнозира, че вероятно ГЕРБ ще оцелеят до изборите, но тогава ще изгубят и това ще е последният вот, в който партията ще участва. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече