Как да стане с протестите – интелигентно или тъпанарски?

0

- Advertisement -

След над 20 дни протести, вече пролича – няма единна организация как да бъде най-добре изразено гражданското недоволство. Досега само веднъж се появи информация за „общ щаб“ – с инициатива „Правосъдие за всеки“ и гражданско движение „Боец“, но не и съгласие от т.нар. „Отровно трио“ да се присъедини. И споровете какво следва да се прави като форма на протест се разгоряха.

Ще бъда кратък – няма ли принципно обединение между всички елементи, които излизат на преден план като организатори на протеста, няма да стане! Няма да стане и ако тези хора не се изслушват и не мислят какво се случва, когато вършат едно или друго. Сега се случва следното – когато протестите прекалено много почват да вредят на ежедневието на много хора, тогава почват да губят подкрепа светкавично. От това печелят само хората на власт – неслучайно публично Бойко Борисов излиза с типичния си умолително-благ тон и кара на струната „ако щете подпалете вила „Секвоя“, само не блокирайте кръстовища да пречите на хората“. Прост и ефективен пиар, който не го прави по-харесван, но фокусира негативизъм върху тези, които почват да пречат на личното пространство на други.

Такива същества сме хората – личното ни пространство е на първо място, има цяла наука за изучаване на това, психология се нарича!

Запис след запис, които излизат с глас, приличащ на този на Бойко Борисов, добре рисува картината на властта в момента и колко е гнило. Но поведението на улицата на някои хора затъмнява много силно тази картина и се връщаме към познатото статукво – това е моето мнение! Така че – към всички, които се мъчат да ескалират нещата.

Имате два изхода – или сядате заедно, решавате да се подчинявате на общи правила безусловно, когато рисувате стратегия на протестите, или почвате да се правите на партизани и да вдигате революция. Само че за второто не ви стиска – минаха вече 21 дни, не виждам да сте превзели нищо, даже една мандра! А да вгорчавате живота на обикновени хора, които са избрали да не отидат на улицата, но много от тях подкрепят исканията за оставка на Бойко Борисов и Иван Гешев, само налива вода в мелницата на тези, на които искате оставката!

- Advertisement -

Щом искате да повлияете по-силно на Бойко Борисов и Иван Гешев, измислете как – нали претендирате да не я карате на вълна „тъпанар“?!

Можете да почерпите опит от „Изкуството на войната“ – като сте се хванали на хорото, играйте, иначе – оставка!

п.п. Има и още един, който помага на протестите – Емил Димитров-Ревизоро. Неговото мрънкане и жалене по всякакви телевизии колко му е труден животът е изключително вдъхновяващо да излезеш на улицата – той, милият, седи на поста си, защото трябвало някой да напълни язовирите. Няма да питам как точно ги пълни, че се сещам само за един начин извън дъжд, когато някой човек реши да пълни нещо!

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече