Справедливостта, Бойко, и правосъдието!

0

- Advertisement -

Наистина ли не разбирате, уважаеми политици и особено управляващи, какъв е големият проблем на българското правосъдие? Явно трябва да си го обясняваме с думи прости. Проблемът е, че никой не разследва истински мръсотията по високите етажи на властта! Ето и вчера – прокуратурата каза, че се е захванала официално със записите и снимките на Бойко Борисов.

Чудесно звучи – само че производството е да се установи кой незаконно го е записвал! По чл. 339а от Наказателния кодекс е – знаете как се ползва Google предполагам, можете да прочетете какво пише там. И след като е така, явно няма да се разследва дали казаното в тези записи е знак за престъпление.

По-конкретно – първият запис и историята със сделката за ЧЕЗ! Защото ако е вярно, че Борисов е казал как ще размаже „тоя“ в „Еврохолд“ и че КЗК влиза там само заради премиера, това какво е? Какво означава и евентуалното знание на Борисов как Александър Манолев „ще изгори“ – разделение на властите?!

Колкото и да им се иска на мнозина политици, най-големият проблем на правосъдието ни не са присъдите за тежки катастрофи!

- Advertisement -

Този проблем е следствие на неработещи системи! Ако прокуратурата поради някаква причина не обвини някой или внесе обвинение, което не отговаря на факти и доказателства, то е ясно, че съдът няма да отсъжда справедливо. Скачени съдове – пробит ли е единият, от другия също тече!

Това е положението – няма да я има България без справедливост. Колкото и да се гърчат да обясняват друго, колкото и да има приказки, целещи чувства и емоции, нещата просто не се получават щом няма разум. А разумът в случая с българското правосъдие е пределно ясен – достатъчно е малко да се поогледа човек.

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече