Астрофизикът, бит на форума на ГЕРБ: Имаше синхрон и комуникация между насилниците и партийни членове

0

- Advertisement -

„Не целях провокация и не вярвах, че ще се стигне до такова развитие, че ще се стигне до побой. Пиарът на ГЕРБ се оказа човекът, който ме хвана за лакътя и ме предостави на биячите“.

Това каза пред БНР астрофизикът Нестор Арсенов, един от потърпевшите в сцените на насилие по време на конференцията на ГЕРБ в София Тех парк. Той е искал да обърне внимание на премиера Бойко Борисов, че „няма вече къде да се крие и хората са достатъчно шумни, за да тръгнат от Орлов мост и да го срещнат където и да е“. 

Арсенов определи реакцията на ГЕРБ след случая като „смешна“.

„По-късно успях покрай медиите и социалните мрежи да разпозная кои са били биячи, кои са били активни членове на ГЕРБ. За мен на място нямаше голяма разлика между тези хора. Разбрах, че пиарът на ГЕРБ е човекът, който ме е хванал за лакътя и ме предоставя на биячите. Нямаше отличителни знаци между двете групи хора, един вид тези хора бяха в активен синхрон и комуникираха, се вижда от други записи. Вижда се, че ГЕРБ и служителка на НСО дават наставления на биячите къде да отидат. Даже Краси Петров успява в едно от мелетата да изтръгне лепенка на ГЕРБ от един от биячите“, разказа Нестор Арсенов.

- Advertisement -

На място на конференцията на ГЕРБ в периметъра на охранителната лента не е имало полиция, твърди Нестор Арсенов. „И чак когато бях изведен извън една импровизирана строителна ограда имаше полиция. И в момента, в който се появиха първите полицаи, веднага посочих групата хора, които бяха наложили сила върху мен и казах – тези хора току-що ми посегнаха, искам да подам жалба. При което реакцията на полицията беше – моля ви, успокойте се, виждаме, че сте превъзбуден. И не снеха техните лични данни. Не уважиха моето желание за жалба, допълни Арсенов.

„Идеята още от предишния ден, моя, беше да отида там и с още един или двама съмишленици и да изразим нашата гражданска позиция пред Борисов. През погледа на ГЕРБ това може да е провокация – когато някой прави нещо, което не ти е удобно, но ние просто искахме да застанем лице в лице с него, защото той се крие.“ Това обясни друг потърпевш от насилието по време на партийния форум – Красимир Петров, автор и водещ на гейминг предаване. Двамата с Нестор Арсенов имат общи адвокати и входирани жалби в прокуратурата.

Версията, че някой влиза, бие и тръгва, е абсурдна, смята Красимир Петров.

„ГЕРБ им беше предоставила абсолютно гостоприемна среда – часове да стоят вътре, да обикалят, да си пият минерална вода, да си говорят с хора от ГЕРБ, с пиара и с други, да се подминават. Просто си бяха вкъщи.“

- Advertisement -

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече