Бойко Борисов и красивата шпионка (18+)

0

- Advertisement -

Определено в България живеем в някакъв филм. Не смея да напиша определение, че ще трябва да се самоцензурирам. Но че сме във филм е ясно отвсякъде. Къде, ако не във филм, действащ премиер казва следното и то пред медия като Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Работата е там: никога през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, охраната не ѝ е претърсвала и проверявала чантата.“

И това го казва, след като обяснява как жената, направила снимките от спалнята му, била като Мата Хари. А Мата Хари, за забравилите, е един от най-известните шпиони в световната история, при това използвайки стриптийза като основно оръжие в работата си. За след стриптийза – легендите, легендите слушайте и четете. Значи така го разбирам – премиерът, г-н Бойко Методиев Борисов, се увлича по красиви шпионки, които могат да се разсъбличат и които охраната му хич не проверява – то какво да проверяваш, нали е съблечена, всичко се вижда. Като мъж много одобрявам. Като данъкоплатец – изобщо не одобрявам.

Не одобрявам човекът, който е начело на държавата, да го върти всяка по-засукана на пръста си. Едва ли някой с капка акъл би одобрил.

Но дори това са бели кахъри пред другите сценарии в този филм. Като този как влизат такива в резиденцията при Борисов – той давал интервю, охраната му я пуска да го изчака и тя през това време аранжира спалнята – с пачки евро в шкафчето, с пистолет. Въобще – шпионка-стриптизьорка-интериорен дизайнер!

Колежката от „Свободна Европа“ Полина Паунова обаче правилно попита кога точно е била тази работа с интервюто – защото, след като прокуратурата, водена от Иван Гешев, още нищо не казва за тези записи и снимки, „Биволъ“ и Е-вестник вече направиха експертизи. И на посочените като дати времеви периоди, в които са правени снимките (25.09.2017, 12.12.2017, 4.12.2019) на кого е давал интервю Борисов? Може би в пътния лист на джипката пише нещо, както предполага един от потребителите, писали като отговор на разсъжденията на Паунова във Facebook. Въпросът обаче е какво пише в пътната карта на закона. Нали сме правова държава – така казваме и пред Брюксел за многогодишната финансова рамка.

- Advertisement -

Та като някой на висш държавен пост така допуска наследнички на Мата Хари, това лична работа ли е или държавна? Има ли покрай спалнята и някои важни документи, други важни неща, които не са за всяко око и ухо? И какво казва законът по този повод? Г-н Гешев? Извън държавните работи, други снимки има ли – например не как премиерът спинка сладко сам, ами в компания? И тези снимки може ли да се ползват за шантаж? Да бъде принуден човекът уж с най-много власт в България да я споделя против волята и желанието си с някой друг?

А той знае ли коя е Мата Хари, която го е снимала? Защо не чуваме нищо по този въпрос и от прокуратурата? Чл. 104 от Наказателния кодекс гласи: „Който издаде или събира с цел да издаде на чужда държава или на чужда организация информация, представляваща държавна тайна, се наказва за шпионство с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна“. Борисов дали е издал държавна тайна на някоя Мата Хари? Защото Мата Хари през Първата световна война това е правела – събирала е държавни тайни, докато си е разхвърляла дрехите където трябва.

Дали пък не трябва да се разследва? Не и в този филм! Той си е за възрастни, само дето тези, които го гледат, не се чувстват облагодетелствани както би трябвало да е по жанр! п.п. Не знам защо сложих предупреждение за възрастово ограничение – за тези неща най-добре да знаят по-младите, че другите ако им пукаше, нямаше държавата да е такава.

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече