Павел Вълнев: Не смятам да купувам избори

0

- Advertisement -

След 30 години Преход най-накрая трябва да се направи нещо, той да приключи. Това каза зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев пред Миролюба Бенатова в предаването „Алтернативата“ на TV1, попитан  защо е решил да инвестира в партия.

Необходима е промяна и алтернатива. На въпрос защо смята, че той е алтернативата Вълнев каза, че е с много добър профил  на 41 години, млад и успял бизнесмен.

 „Успял човек съм в силно конкурентна пазарна икономика. Не говоря за хора в България. Идвам от някъде, където има работещи институции, икономика и съм постиганал резултат. На такава възраст съм, на която имам и енергията, и опита, който бих могъл да предам тук. Сам не бих могъл да оправя нещо тук – не съм нито месия, нито гений, но искам да направим така, че да увлечем младите хора, да дадем пример те да се включат в управлението на страната, както и да привлека повече успели хора в чужбина и в момента правя точно това. Създаваме мрежа от успели хора, те се свързват с мен и започваме да си комуникираме“, разказа той.

Смята ли, че заедно с Цветан Цветанов могат да са лицето на алтернативата?

„Не виждам никаква причина това да не е така. Г-н Цветан Цветанов е един от най-успешните и подготвени политици. Той е бил в изпълнителната власт, в законодателната власт в парламента, бил е и зам.-кмет на София, вицепремиер и министър на вътрешните работи“.

Вълнев заяви, че не вижда работеща институция у нас, освен президентската. „На практика нямаме парламент, който да кове закони, той е подвластен на изпълнителната власт“.

Зам.-председателят на Републиканци за България каза, че не е заминал с пари в Америка. „Отишъл съм с 300 долара и както казах останахме нелегално. Да переш пари в Америка не мисля, че е много сериозно да се говори. В орбитата на пране на пари е укриването на данъци, а там са най-високите. В Америка и холивидска звезда да си, и сенатор да си, и Тръмп да си няма как да переш пари“, заяви Вълнев.

„ДПС си имат България, за да перат пари, защо им е да перат пари в Америка. Всички институции са техни. Ако искат си имат банка, ако искат фалират банка“, риторично попита Вълнев.

Аз мога да имам и над млр. лв., но всичко е минало през кредити и банки“, уточни зам.-председателят на Републиканци за България.

Пламен Славов е човекът помогнал в началото на Павел и Румен Вълневи, за да стартират бизнеса с камиони в Америка. „Той се занимаваше  с камиони, но мисля, че си продаде компанията“, казва бизнесменът.

Павел Вълнев иска да размие хегемонията на ДПС

- Advertisement -

„Това, което видях и лятото и сега по време на обиколката ни с Цветанов в Родопите изобщо не ми хареса. Хората там са мачкани, от една страна от ГЕРБ, от друга от ДПС. Една от причините г-н Цветанов да излезе от ГЕРБ е точно ДПС, след неговото напускане те овладяват ГЕРБ, особено в смесените райони. Този процес може да е стартирал по-рано, но той не е участвал в тези зависимости“, казва съпартиецът му.

Доверил се на Цветанов и му вярва, защото е имал възможността да го опознае. Той е работохолик и държи на семейните ценности.

Павел Вълнев заяви, че не е продал BiT заради политически натиск, първоначално са се захванали с нея като авантюра, но е прераснала в бизнес проект.

По думите му, слушайки хората в България Пеевски се явява като месия, който контролира всичко и смята, че малко се преекспонира неговата сила и власт.

С пари от Amerifreight Павел Вълнев каза, че е направил телевизията. „Сега решавам да направя нов проект и не става дума за кой знае какви пари.Не знам какво си представяте в издържането на една партия, след март месец не се съмнявам, че ще сме вътре в парламента и ще имаме субсидия и реално финансиране от държавата. За плакати и за билбордове колко пари смятате, че ни трябват реално“, попита Вълнев.

„Не смятам да купувам избори“, категоричен е бизнесменът и зам.-председател на ПП „Републиканци за България“.

„Опитваме се да привлечем младите хора да повярват в нещо ново, алтернативно. Тук много се говори за Цветанов. Републиканци за България не е партията на Цветанов. Партията е структурирана по много различен начин. Най-голямата грешка на партиите е, че са лидерски“, заяви Павел Вълнев.

Той разказа, че като са посетили Кърдажли хората са споделили, че преди Доган не е бил такъв, какъвто е в момента. Същото се е случило и с Борисов. „В първото правителство на Бойко Борисов аз го харесвах като човек и  лидер, но в момента е съвсем различно“, каза Павел Вълнев.

Попитан финансирал ли е ГЕРБ зам.-председателят на новата политическа сила заяви, че подобно нещо никога не се е случвало.

Вълнев обаче е спонсорирал турне на Слави Трифонов през 2010г., но не е поканен от него да стане част от партията му. „Не мисля, че Слави е подготвен като политик колкото Цветанов“, е мнението му.

Какво ви дава самочувствие, че имате какво да дадете на България?

„Резултатите, които съм показал“, каза на финал зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече