СЗО срещу световната здравна конспирация – има ли спекулации и манипулации?

0

- Advertisement -

Без преувеличение, този сблъсък, СЗО срещу СЗК – Световната здравна организация срещу световната здравна конспирация – все повече прилича на пикселизирана компютърна игра от близкото минало. Да кажем Street Fighter, Mortal Kombat, въобще нещо, което и децата бързо могат да схванат, да се включат, да се посбият малко и да е винаги забавно и интересно.

Аз все по-често виждам запалени геймъри на тая игра, които подозрително много си приличат. В първият вариант много притеснен, угрижен, уплашен човек, който, веднъж открил счетоводството на смъртта – Worldometers, потъва в статистически дълбини, от които няма излизане – както психологически, така и навън за една обикновена разходка.

Това счетоводство, трябва да се признае, има и перверзно удоволствено измерение – лесно се изражда към компулсивно разстройство, в което започваш да живееш в тези статистики, да предписваш на другите как да живетя спрямо тези статистики, да подреждаш всичко около себе си по тях и така до побъркване.  

В другия край стои друг човек, който всъщност много прилича на първия – не по посока на убежденията, а по фанатичен интензитет. Този човек е майстор-навързвач. Той притежава изумителна лекота по навързване на световните процеси и настоява, че нещата са толкова очевидни, че за да не ги разбереш, трябва да си или купен, или глупав. Майсторът-навързвач има едно особено правило по пресяване на информацията – чете се това, което потвърждава предварителното му мнение.

И ако трябва да се направи избор между проверен източник и сайт, създаден преди ден, ще натежи онзи, който потвърждава мнението му, дори да е с блудкав произход.  Ако първият участник в спора постепенно развива статистически зависимости, при вторият допаминът се трупа по друг начин – с навързването на „фактите“. В началото нещата са започнали обещаващо: дали пък наистина корпоративни елити не използват коронавируса за ускорител към нов свят, доминиран от техно-феодализъм? Дотук добре – няколко месеца по-късно обаче горещо разшерваш публикация, която разкрива графика, с който самолетите ще пръскат с химически препарати за оглупяване българското население.

- Advertisement -

Графикът е изтекъл в интернет и най-вече в групата „Измамата Ковид“, където човек без профилна снимка и биография я е шернал, да широка употреба на оглупялото българско население.

Тук има един голям парадокс, за който най-сетне ще попитам: дали пък това с пръскането не е истина и онези, които се страхуват, че им бърникат ментално с кемтрейлс се страхуват, защото са били напръскани с кемтрейлс? Не зная – струва ми се логично.  За финал, понеже в началото на годината се правят прогнози, има нещо, което ми се струва от малкото сигурни.

И то е че през 2021 г. ще се случат много непредвидени неща, както винаги, но реакцията спрямо тях по дефиниция ще се отича към два все по-враждуващи и все по-непроницаеми за баланс лагери. Counter-terrorists win.  

Автор: Райко Байчев 

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече