Въпросът на седмицата: Уцели ли Христо Иванов коя е Мата Хари?

0

- Advertisement -

Краят на миналата седмица отново вдигна поне на ниво „Фейсбук“ и електронни медии темата „Мата Хари“ (телевизиите такива работи не ги бъркат, те тичат да видят кой ще го боднат с поредната „първа ваксина“ от Х партида и дали ще го засърби, заболи, а защо не и да се гътне и да ударят рейтинг). За незапознатите – това е „прекрасната госпожа“, която успя да влезе в спалнята на премиера Бойко Борисов и вероятно да го прелъсти – за втората част яснота няма.

По-важното – още няма яснота коя е Мата Хари и от гледна точка на прокуратурата не изглежда и в бъдеще да има, поне засега. Всичко направила прокуратурата, събрала доказателства, но „лицето не е установено“. Нищо, че има видеозапис, нищо, че и премиерът говори по интервюта за това „лице“, включително пред чуждестранни медии като Frankfurter Allgemaine Zeitung.

Говори значи премиерът пред някои медии, а пред прокуратурата?

Снимка: Actualno.com

Започна обаче да говори лидерът на „Да, България“ Христо Иванов. Без особени недомлъвки вдигна пръст и посочи Виолета Сечкова. Наистина ли тя е Мата Хари? Ако питате нея, не е! Тя е възмутена жена, майка и съпруга и го каза в отговор в профила си във Фейсбук. Не се е писала като „госпожа“, но честно казано това лично мен не ме вълнува. Виж, вече на фронта „КТБ“ има достатъчно и ме вълнува.

Публично – колко точно спаси чрез цесии Виолета от КТБ – милиончета, при това общо като ги събереш, стават от двуцифрените милиончета. Като поизлязоха списъците от синдиците, думите на Бойко Борисов как цесията е „далавера“ си ги спомнихме, но малко хора, със сигурност.

Та въпросът е Сечкова откъде натрупа толкова пари?

- Advertisement -

Известно е, че съжителства с Александър Сталийски – и той извади от потъналия кораб КТБ сложени там съкровища, двойно на тези на Сечкова. За Сталийски споменът е от думите на Сергей Станишев, след като слезе от премиерския пост – че е от кръга „Котараците“, за което се сети нетолкова отдавна и в. „Капитал“. За толкова богат човек, Сталийски не е често в светлината на медийните прожектори от гледна точка бизнес успехи на негови компании. Не се и говори много кои компании притежава директно, колко печеливши са, как успяват в бизнеса, който развиват. Разбира се, това не е задължение по закон, но богатите и успелите винаги привличат обществен интерес, а и често те самите се хвалят с успехите си – такава е човешката природа. В случая обаче няма особени колко хвалби.

Съответно, Христо Иванов отговори на Виолета Сечкова.

И в отговора има конкретно изречение, с което той коментира казуса „Мата Хари“: „И, да, докато Борисов не излезе и не назове ясно коя е “Мата Хари” и докато нямаме прокуратура, която може да я разпита обективно за това как точно са се появили тези пари и злато в нощното му шкафче и откъде, този въпрос трябва да бъде задаван по всеки повод и на всеки, който може да има някакво отношение към него“. Освен че е политик обаче, Иванов има и юридическо образование. Затова е много чудно как така директно посочва пръст – със сигурност знае какво се случва с клеветите.

Също толкова чудно е и че Виолета Сечкова отговори на Иванов без публично да казва, че ще го съди и цели 4 дни, след като Иванов изобщо обърна вниманието към нея.

Защото като се стигне до съд, вече почват да се появяват и задължения да отговаряш, когато бъдат поставени определени въпроси и бъде изискан отговор по определени закони – юридически похвати да използваш закона в защита на твоята истина! Севга картината пак е непълна – а в такива истории все остава нещо да тлее и да се разгаря следващия път, когато има причина, често пъти скрита за широката публика. Така че остава пак да чакаме – все нещо чакаме в този живот.

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече