Павел Вълнев: Руското посолство в София страстно защити корупцията у нас

0

- Advertisement -

Руското посолство в София пусна гневен пост във Фейсбук по повод коментарите на правния съветник в посолството на САЩ в България Джесика Ким, че в страната ни липсва политическа решителност за борба с корупцията.

„Коректността и уместността на острите бележки във връзка с чувствителни за българското общество въпроси, особено в навечерието на парламентарните избори, предизвиква големи съмнения. Смятаме, че подобни менторски изявления, както винаги без конкретни доказателства, де факто хвърлят сянка както върху политически дейци, така и на функционерите на правосъдната система на Република България“, пишат в социалната мрежа от руската дипломатическа мисия.

Преди два дни Джесика Ким, която бе изпратена у нас от Вашингтон да следи и помага за борбата с корупцията у нас, коментира, че „българските лидери знаят какво е необходимо за истинска промяна, но много малко е направено, за да се постигне“.

„Въпросът за корупцията във висшите ешелони на властта все още съществува дори в „най-демократичните“ страни по света (няма да си спомняме, например, за някои сюжети от „украинското досие“ на действащото ръководство на САЩ). Мирише на лицемерие, нали така?“, коментираха още по този повод от руското посолство у нас.

- Advertisement -

Зам.-председателят на „Републиканци в България“ Павел Вълнев публикува коментар по повод изказването на Руското посолство:

„Руското посолство в София страстно защити корупцията у нас със специално изявление в подкрепа на управляващите и против дебата по темата на Американското посолство и Атлантическия клуб, за който ви разказах вчера. Само след няколко дни новата руска посланичка г-жа Елеонора Митрофанова ще встъпи в длъжност и този текст е червеният килим, по който ще я посрещнат.

Неустоим е и аргументът на дипломатическата служба – корупция имало по целия свят.

Така ли? Но надали някъде другаде тя струва 3 милиарда, колкото „Турски поток“ тук.

Защитата в случая прилича на отплата.“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече