Проф. Слатински: Ще ни закопаят глупост, некомпетентност и безгръбначност

0

- Advertisement -

Статистиката на вируса не е никак и никак добра.

Но веднага да кажа – имаме убийствено повторение с онези чудовищни осем седмици от края на октомври и средата на декември. Повторение като темпове на ескалация на заразените и починалите, но най-главното – като безумие и некадърност на властта.

Да, вирусът ескалира не само у нас. Но нали помните – ние бяхме на първо място по смъртност. И пак ще сме.

Ние вече се съревноваваме преди всичко със себе си в печалната статистика.

И вината за това е в глупостта на премиера по отношение на пандемията, в некомпетентността на здравния министър и в безгръбначността на главния вирусолог!

Тези тримата в буквалния смисъл на думата ще закопаят много от нас!

Какво означават вчерашните 3502 нови заразени и 138 починали!?

Означават, че по нови заразени тази седмица само за два дни има с 500 души повече заразени, т.е. 6497, отколкото за цялата седмица точно преди месец – 08.02.-14.02., когато те бяха 5945.

Споменах, че имахме 8 кошмарни седмици по заразени. След данните за понеделник и вторник, тази седмица е вече на пето място. Сиреч тя изпревари четири от кошмарните осем седмици.

Първите седмици по най-висок брой сумарно за понеделник – вторник:

1. 16.11.-22.11.: 8347; общо 23569.

2. 09.11.-15.11.: 8306; общо 23091.

3. 23.11.-29.11.: 7528; общо 20666.

4. 07.12.-13.12.: 6744; общо 18028.

5. 01.03.-07.03.: 6497.

Буквално преди три дни починалите станаха 10000, утре те ще са вече 11000

Тази седмица през първите два дни имаме средно по 144 починали на ден. Миналата седмица те бяха по 60 души средно на ден.

- Advertisement -

За първи път от онези чудовищни 8 седмици, съотношението между позитивните тестове и всичките тестове е над 20% – 20,4%. Само допреди седмица то изключително рядко и с много малко надминаваше 10%.

И това не е всичко.

Мой много близък човек имаше антигенен отрицателен тест, а вечерта загуби вкус и обоняние и вече седмица пие по два антибиотика. Но според статистиката е бил без ковид.

Както прогнозирах, от вчера вече имаме над 6000, т.е. 6017 хоспитализирани в болница заразени. Вече изяждаме последните 1000 места в болниците за ковид болни.

Вече втори ден имаме около 500 души в интензивните отделения, водещи неистова битка за живота си. Така ни остават още само 100 свободни легла в интензивните отделения.

Пак казвам – безхаберната и хвалипръцковска власт на ББ не увеличи нито леглата за ковид болни (те си остават 7000, а трябваше да бъдат вече поне 10000), нито местата в интензивните отделения (те си остават 600, а трябваше да бъдат вече поне 1000).

Ние сме брутална жертва на пълното неумение на ББ да разбере как се контролира пандемия. От опасен за България, той скоро може да се превърне в проклятие за България по реагирането му на разпространението на вируса.

Медицинските работници гледат да не изостават – дават на ден по 50-60 нови заразени. Но немалко от тях упорито отказват да се ваксинират! Господ, когато реши да накаже едно общество, отнема акъла на част от неговите медици и учители…

Властта се колебае за училищата. А броят на заразените учители също расте, както и на заразените ученици. Чакайте, чакайте безпросветници такива, докато Просветата цялата пламне от вируса и ни изгори чергата!

Веднага ще кажа – прекланям се пред българския Медик и българския Учител!

Днес България се държи върху тях и цялата е виснала на техните крехки плещи!

Впрочем, имаше идея за Паметник на българския медик, загинал в битката с вируса. И тя умря. Или поне е забравена и загърбена. Само защото от недрата на обществото тръгна тази идея. Властта дава десетки милиони за едни ваксини, които после ще бъдат изхвърляни, дава огромни пари за какво ли не, защото тя е шампион по харчене на нашите пари и ни кара да ѝ благодарим, че ги харчи както ѝ скимне. Но си направи оглушки за този паметник. Сигурно защото идеята не е нейна? Или защото колко му е един паметник – стотина хиляди лева. Властта за такива пари дори не се навежда да ги вдигне, ако ги види разпилени по земята.

А скоро ще трябва да помислим и за паметник на българския Учител, загинал от ковид, само защото властта го хвърли в пещта и пастта на злокобния вирус.

В София за два дни са се заразили 1684 души. Но кметицата е доволна. Даже не доволна, а самодоволна. Тя е част от главата на държавата. А знаете рибата на обществото откъде се вмирисва.

В същото време за двата дни от тази седмица с две дози в Бългаория са ваксинирани цели 1588 души. А как иначе – два месеце властта дремА, загрижена да ваксинира себе си с Пфайзер и Модерна.

ББББ! Браво Бойко, Браво Борисов! 0,8% от всички българи са с втора доза близо три месеца от началото на имунизирането. С такова темпо до края на четвъртия ББ мандат ще имаме ваксинирани с втора доза цели 25% от българите.

Проф. Николай Слатински, Фейсбук

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече