Павел Вълнев пред Светослав Иванов: Америка привлича мозъци, а България оставя мозъците да изтичат и нищо не прави

0

- Advertisement -

Българите са изключително апатични, не вярват на никого, обезкуражени са. Това ме притеснява. Хората не трябва да се отказват, а да вярват в промяната. Да излязат и да гласуват за някоя от новите партии. Това заяви в „120 минути“ по bTV зам.-председателят на Републиканци за България Павел Вълнев.

„Аз не съм искам да съм политически лидер, искам промяна в държавата. Не съм типичният политик, който говори с шаблони, а казвам истината. Имам голям бизнес, живея на два континента, нямам амбициите да съм лидер на партия. Влизам в политиката, за да променим нещата. Моята идея е да увлечем хора като мен, независимо дали са 100 или повече, посоката на България ще бъде различна“, категоричен е бизнесменът.

Той е категоричен, че в проблемът в ГЕРБ и ДПС е лидерският модел. Обграждат се с хора, които са лакеи и живеят в паралелен свят.

- Advertisement -

„През последните месеци направихме няколко обиколки на страната, видях болката в хората. Има политици от години насам, които не познават толкова добре страната, колкото аз. Видях и чух проблемите на хората“, разказа Вълнев.

„Ние сме единствената партия, която се опитва да направи нещо с българите в чужбина. Не може да имаме успешни хора в цял свят, а да не може да ги привлечем. Америка изсмуква мозъци от целия свят, ние не правим нищо, за да ги върнем. Този процес е бил 30 годни. Винаги съм се обграждал с по-умни от мен хора. Искал съм най-добрия счетоводител и най-добрия адвокат да работят за мен. Тук е различно. Управляващите предпочитат да не се обграждат с умни хора“, посочва той.

Вълнев коментира и темата с милиона, дарен на „Републиканци за България“. „Не дарявам този милион на Цветанов, а на една кауза – да променим България. Имаме дългосрочен план. Затова сме направили хоризонтална структура, имаме над 120 офиса в страната. По демократичен начин хората си избраха местните лидери за разлика от другите партии“, заяви зам.-председателят на „Републиканци за България“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече