Минеков: Тези, които пожелаят нови избори, са смелите, останалите не стават за нищо

0

- Advertisement -

Това заяви в ефира на bTV проф. Велислав Минеков. Мисля, че до тук нещата се развиват добре за тези, които се появиха в парламента. Добре е, че едни други изчезнаха от парламента. Другото е, че за съжаление господин Борисов остана в самота, няма на кого да разчита. Той няма с кого да състави правителство и е добре моментът да бъде използван. Всякакви опити за съдружие като това ще доведат до нещастие.

Напомняме, че проф. Минеков взе решение да се отдели от „Отровното трио“ и да не участва в коалицията с Мая Манолова, която се яви на парламентарните избори и прехвърли прага от 4 процента. Напрежение обаче възникна „Изправи се! Мутри вън!“ само дни след обявяването на резултатите от вота.

„Аз съм свободен човек и мога да кажа каквото пожелая. Когато си в кръг и си в политиката, съобразяваш се останалите. Партийното дружество се прави така“, коментира Минеков.

„Трифонов не може да им забрани тази подкрепа, а тя ще е неудобна и цинична. Едва ли ще събере такъв кураж. По същия начин е с “Демократична България”. Това е погребение и е излишно. Кому е нужно? Какво ще направите с правителството? Говорих с двама конституционалисти. Има възможност парламентът сега да промени Изборния кодекс и веднага след като разрешим дистанционното гласуване, когато решим, че машинното гласуване ще е за цялата страна, следващата стъпка е служебно правителство.

- Advertisement -

„Няма да има драснати и нацапани бюлетини, няма да има невалидни бюлетини. Трудно е да се манипулира. Вие можете ли да манипулирате банка? Иначе играта с платените гласове ще продължи, ще продължи играта с натиск“, коментира още Минеков и призова да има нови избори.

По думите му задачата на служебния кабинет ще е именно да се организират честни избори, които е според Минеков ще доведат до края на Борисов. Възможно е при добра политика БСП да получат по-голяма подкрепа, а протестните партии да удвоят резултата си.

„Ако съберат кураж за следващи избори, раненият звяр ще приключи в гората“, категоричен бе Минеков.

„В момента господинът, яхнал партията ГЕРБ желае да оцелее на всяка цена. Чувства се заплашен и това е разбираемо. Две могат да са историите относно неговия край. Можем да имаме кратка или продължителна агония. Надявам се да се съберат смели хора и тя да е прекратена най-късно до септември-октомври“, посочи Минеков и допълни:

„Борисов иска правителство, това за него е оцеляване. Слушах Михаил Константинов, Харизанов. Те искат правителство. И Нинова иска правителство. Това е спасителният пояс за Борисов“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече