Заемите от ББР: Разровиш ли го ще мирише? Запушете нос, тепърва ще става непоносимо!

0

- Advertisement -

Мда. Посегнаха на най-свидното. На банката им. Тепърва ще видите какво е вой и отбрана. Тъй като познавам няколко случая на кредити, отпуснати на дружества, създадени предния ден, и то за много милиони, за да се реализират едни сделки а ла „Виваком“, да напомня на защитниците.

По повод на твърденията за обезпечените кредити и че всичко е ОК. Ще гръмнат, яко ще гръмнат. И тъй като тази банка няма депозанти освен държавата, няма пречки да се вади информация.

Ако се приложи същият счетоводен стандарт (IFRS9), който четири години преди влизането му в действие бе приложен, за да се „докаже“ отрицателно капиталово число на КТБ, към оценката на рисковия профил на кредитите в ББР, знаете ли какъв майтап на наш гръб ще стане. Кредитите в КТБ също се обслужваха.

- Advertisement -

Ами сделката с покупката на надценените акции на ПИБ, където загубата на 145 милиона кредит към момента е 100 милиона? Или не са знаели че сделката е неизгодна, и – забележете – не защото се подкрепя ПИБ за влезем в еврозоната (което е допустимо и оправдано като национална цел), а защото, вместо да се получи срещу тази финансова инжекция, която банката нямаше откъде другаде да получи, половината от собствеността и де факто контрол върху банката от държавата, се получиха под 20 процента, без никаква възможност за влияние. И така за Н-ти път подкрепиха частните акционери с държавна пара.

Разровиш ли го ще мирише? Запушете нос, тепърва ще става непоносимо.

Илиян Василев, Фейсбук

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече