Главният прокурор демонстративно прие новите шефове на ДАНС и ГДБОП

0

- Advertisement -

На фона на разразилата се война между прокуратурата от една страна, и правителството, МВР и новите шефове на служби от друга, главният прокурор Иван Гешев реши да демонстрира помирение чрез публично обявени срещи с новия председател на ДАНС и с новия шеф на ГДБОП Калин Стоянов.

В официално съобщение на държавното обвинение бе обявено, че Гешев е приел в Съдебната палата новоназначения председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев. Изрично е натъртено, че това е станало по искане на шефа на Агенцията. В срещата са участвали и зам.-главните прокурори Даниела Машева и Пламена Цветанова.

Акцент в разговора бе продължаване на взаимодействието между институциите в борбата срещу престъпността и корупцията, както и защитата на националната сигурност, съобщават от държавното обвинение.

- Advertisement -

Главният прокурор изразил „увереност, че ще бъде продължена и трайно установената практика между ПРБ и ДАНС по противодействие на нарушенията, свързани с политическите права на гражданите“.

Само минути по-късно, прокуратурата пусна съобщение и за среща на Гешев с новоназначения директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ – МВР  гл. комисар Калин Стоянов.

„В рамките на работната среща бе обсъдено продължаване на съвместните действия между ПРБ и ГДБОП – МВР по успешно противодействие на организираната престъпност, прането на пари и борбата с тероризма“, обявиха от държавното обвинение.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече