Бойко Рашков: ДАНС не е нахлувала в МВР, някой от ГЕРБ иска да всява смут

0

- Advertisement -

Агенти на ДАНС не са влизали в МВР, за да изземват секретни документи, заяви пред Mediapool вътрешният министър Бойко Рашков.

Според него някой разпространява невярна информация, за да създава смут.

Първоначално БНТ, bTV и ПИК съобщиха, че агенти на ДАНС са влезли в Главна дирекция „Организирана престъпност“, Главна дирекция „Национална полиция“ и Специализираната прокуратура. Според информацията служителите изземат секретни документи, отнасящи се до разследвания.

ДАНС са влезли в ГДБОП, ГДНП и Специализираната прокуратура

„Никой никъде не е нахлувал, ние сме в министерството. Някой умишлено създава такъв смут, защото не му се изпуска властта“, заяви Рашков.

- Advertisement -

Пред „Свободна Европа“ Бойко Рашков заяви, че час по-рано е бил в националната полиция, за да представи новия й директор Станимир Станев и всичко е било спокойно. След това се видял с шефа на ГДБОП Калин Стоянов, който не му казал нищо подобно. Според Рашков служители на ДАНС имало в спецпрокуратурата. Те обаче извършвали регулярна проверка.

„Това е една рутинна дейност на агенцията, която тя провежда там, където е планирана, че трябва да се направи такава проверка. Включително когато бях председател на Бюрото за контрол на СРС-тата те са идвали многократно да проверяват по тази линия и в това не виждам абсолютно никаква бомба, както прочетох на едно място“, заяви вътрешният министър.

Според него е измислица, че агенти на ДАНС изземват материали по разследвания, защото това нямало как да стане. Министърът заподозря, че някой цели да внесе смут и вероятно този някой е от ГЕРБ.

„В никакъв случай това не е настоящото служебно правителство. А кой друг? Възможностите са различни. Една от тези възможности е ГЕРБ. Вие за първи път ли виждате дезинформация в публичното пространство? Това е нещо обичайно. И предполагам, почти съм убеден, че ГЕРБ ще продължи, ще засили тази кампания с лъжливи новини, за да може да създава една несигурност, защото все пак изборите наближават“, каза той и добави, че служебният кабинет няма никакъв интерес от такива смущения.

Към момента за действията на ДАНС няма официална информация. От агенцията не са съобщавали нищо. От прокуратурата – също.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече