Петков: Някой да мисли, че се източва, за да се снимам, е безобразие

0

- Advertisement -

„Моята комисия ще проверява всеки ремонт на язовири оттук нататък, докато съм министър – на ниво транспортни разходи за тон\км и единични цени на бетон.“ Това каза икономическият министър Кирил Петков в ефира на бТВ.

Относно обвиненията, че заради проверката Петков е източил предварително язовирите – той каза: „Това някой да мисли, че се източва, за да се снима, това е безобразие.“

„Крановете са отворени през цялото време. Жалко е да чуя такива упреци, двойно повече пари са изхарчени, а при всеки дъжд водата се оттича, защото не е ясно по закон завършен ли е ремонтът“, обясни Петков.

Той добави, че се надява от днес всеки язовир, който е завършен, да се напълни.

„Средствата трябва да се изразходват по най-ефикасния начин“, каза още икономическият министър.

- Advertisement -

„Платени от ДКК тези язовири са празни, по закон се водят в ремонт и не могат да се завирят. 400 язовира и 630 милиона вкарани в тази дейност,3 са празни и затревени и без право да събират вода“, коментира Петков и обърна внимание на ДКК.

„Държавната консолидационна компания вече има сайт – седмица, след като казах, че няма“, обясни икономическият министър.

По думите му тази холдингова компания се управлява от управители, на които министърът не може да въздейства, защото има орган над тях.

„Под тях могат да се случват ремонтни дейности без обществени поръчки. Компанията предпазва и дава възможност за огромно дейности без обществени поръчки. Целият военно-промишлен комплекс е там –  ВМЗ – Сопот и „Кинтекс“, каза още Петков.

Той заяви и че трябва да се променят нещата, и затова влизат вътре, но не могат да сменят управлението.

Според него ББР, ДКК и Агенцията за експортно застраховане са свързани.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече