Антон Кутев: Стъки е прибрал над 1 милион лв. от Красен Кралев, сега можете да разберете защо протестира пред президентството

0

- Advertisement -

Един от основните критици на президента Станислав Недков-Стъки бил добре платен и финансиран през последните години. Това станало през Министерството на младежта и спорта.

На брифинг в Министерски съвет служебният министър Андрей Кузманов изнесе данни за „пълен субективизъм“ при финансиранията на федерации, сдружения и т.н. от страна на предишното ръководоство на ведомството.

Говорителят на правителството Антон Кутев добави: „Между другото, част от финансиранията към неправителствени организации са всъщност за спортни дейности. Спомена се, че ИПОН през всичките тези години е взимал пари по програмата за неправителствените организации, въпреки че е спортен клуб. Другият спортен клуб, който през цялото време е бил финансиран като спортен клуб, става дума за ММА, както разбирате, тук става дума за Станислав Недков, така наречения Стъки. Остави, че е взимал

- Advertisement -

по 200 хиляди лева годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 хиляди вече като неправителствена организация, от които 120 хиляди само през тази година.

Значи, като направим сметка, че над 1 милион лева е било финансирането, което Стъки, така наречения – не го познавам, е получил, може да разберете защо протестира пред Президентството, а не пред Министерството на спорта. Очевидно е добре платен, поне аз така виждам и разчитам тези сигнали, които получавам оттук.“

По думите на говорителя на кабинета раздадените средства са в размер на около 5 млн. лв. и са били отпуснати на 4 неправителствени организации.

„Факт е, че от четирите организации, които са спечелили големите суми от по 670 000 лева, три се свързват по един или друг начин с едно лице, то се нарича Петър Коларов. Става дума за над 2 млн. лв. само за тази година. Част от финансирането към НПО-тата са всъщност на спортни дейности“, обяви Кутев.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече