Прокуратура поиска още информация от Вашингтон заради ”Магнитски”

0

- Advertisement -

Българската прокуратура поиска от Вашингтон още информация за санкциите, наложени от САЩ по закона “Магнитски”. Под ударите му попаднаха три основни фигури в обществено-политическия живот у нас – Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков. 

 Българската прокуратура се самосезира веднага след обявяването на списъка със санкционираните лица от Държавния департамент на САЩ, като новината за това бе съобщена на пореден извънреден брифинг. По отношение на Пеевски държавното обвинение обясни, че проверки през годините е имало, но не е открито нищо нередно. Сега въпросните проверки щели да бъдат анализирани. 

- Advertisement -

Върховната касационна прокуратура е поискала от Държавния департамент на САЩ повече информация за санкциите по закона “Магнитски” – искат детайли за причините, поради които Божков, Пеевски и Желязков са били вкарани в списъка.

Не е съвсем ясно обаче дали от Държавния департамент на САЩ биха отговорили на такава молба, за да предоставят доказателства, подробности, мотиви. Стив Ханке не случайно подчерта, че практиката на Вашингтон не е такава и доказателства не се предоставят. Санкциите обаче са резултат от щателна проверка, която стъпва върху факти. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече