Бил Браудър: Няма адвокат, който да е премахвал лице от списъка „Магнитски“

0

- Advertisement -

Единственият начин да бъде премахнато лице от американския списък по закона „Магнитски“,         е ако се докаже, че не е лицето, за което са го смятали или не е извършил деянията, които се смята, че е извършил. Досега не съм видял адвокат, който успешно да е постигнал премахването на лице от списъка по закона „Магнитски“. Това заяви британският финансист Бил Браудър, един от големите инвеститори в Русия, за когото е работил Сергей Магнитски, пред БНТ.

„Целта на закона „Магнитски“ е да справя с безнаказаността. С други думи, ако дадено лице не е  наказано в родината си , законът „Магнитски“е инструмент, използван от американското правителство, както и от други правителства, за да бъде постановено наказание. 

- Advertisement -

Така е на теория, на все пак това е даста нова практика и ние не сме успели да видим как се развива“, обясни той. 

Ако българското правителство заведе дело срещу тези хора и те изтърпят наказание в затвор за престъпленията си, то няма да има нужда да бъдат санкционирани допълнително. Но, доколкото зная, не са се водили сериозни дела, не са се изправяли пред правосъдието. 

Така че, може да  изпаднат в ситуация, в която парите им да останат замразени завинаги, никога да не бъдат размразени, казва още Бил Браудър.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече