Рашков обеща: Около изборите ще покажа списъка с магистратите, укрили имоти

0

- Advertisement -

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков ще покаже в дните около изборите списъка с магистрати, за които службите имат данни, че са разполагали с имоти и сметки в чужбина, които не са декларирани в България. Той беше изготвен през 2019 г. от специалните служби по искане на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, но и досега не е видял бял свят. В предаването „ЕвроДиков” Рашков се зарече, че ако прокуратурата не обяви имената, то той ще го направи.

Преди седмица вътрешният министър обяви, че високопоставен прокурор и неговата съпруга, както и хора от ВСС са сред хората, за които било установено, че не са декларирали в България, притежавани от тях сметки и имоти в чужбина. „ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга. Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия“, обяви в прав текст Рашков по БНР.

Сашо Диков попита дали този високопоставен прокурор е с инициали „И.Г.“. 

„Бих казал: „Топло“, отговори Рашков.

На въпрос „А кога ще стане горещо“, МВР-шефът отговори: „Рано е да стане горещо“.

- Advertisement -

На директен въпрос на Сашо Диков дали в списъка фигурира Иван Гешев или жената, с която той живее на семейни начала, Рашков отговори: „Въздържам се“.

„Но не отричате?”, констатира Диков.

”Не казвам нито да, нито не, което означава, че се въздържам“, повтори Рашков.“Рано или късно това ще стане публично достояние. Прокуратурата няма да я чакам много, защото има обществен интерес. Една друга институция има работа по този списък“, добави Рашков, явно насочвайки вниманието към НАП.

„На ГЕРБ им е направило силно впечатление каква сума имам аз във фондове (750 000 лв., Бел.ред). Съпругата на този висш прокурор има долу-горе същата сума, която не е декларирала“, каза още той.

Сашо Диков попита събеседника си и дали е виждал списъка с магистрати и политици, които не са декларирали имотите и сметките си в чужбина. „Не съм виждал списъка, но имам информация за него“, отговори той. И се зачуди защо Сотир Цацаров е изискал тази информация от ДАНС през 2019 г., а досега не я обявил публично. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече