Защо Петков, Василев и Денков отказаха да бъдат министри на Слави?

0

- Advertisement -

Защо харесаните от Слави Трифонов служебни министри са отклонили поканата му да бъдат номинирани в редовния кабинет?

Обърнахме се с този въпрос към Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, след като лидерът на „Има такъв народ“ публично заяви, че те са му отказали.

В отговора от трите министерства се казва:

„В министерствата на финансите, икономиката и образованието и науката постъпиха запитвания във връзка с отклоненото от тримата служебни министри предложение да се включат в бъдещо правителство на „Има такъв народ“ (ИТН). По този повод министър Асен Василев, министър Кирил Петков и министър Николай Денков коментираха следното:

- Advertisement -

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство.

Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата.

  Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече