Слави Трифонов наказва политическата система по най-нелепия начин

0

- Advertisement -

„Има такъв народ“ е парадоксална партия, защото Слави Трифонов и неговите хора мразят партийната система и проекта, който те създадоха, е напук на останалите партии. Основната им цел е да ликвидират партийната система, в някакъв смисъл.

Това коментира пред Радио София антропологът проф. Ивайло Дичев:

„В момента те подкопават самия начин на правене на политика в България. Принципът е: Ставам политик, защото съм против политиката.
Не може една фракция от 65 души да диктува на останалите.“

- Advertisement -

Популизмът не е само българско явление, допълни проф. Дичев. Видяхме го в САЩ с Тръмп, Да сравним със Слави Трифонов, който стои някъде и пуска еднопосочно послания и постове във фейсбук. Иначе не се показва, с никого не преговаря – това не е водене политика. Може би не иска да слезе на нивото на другите политици, затова не преговаря, предположи антропологът:

„Слави Трифонов наказва политическата система по най-ирационалния и най-нелепия начин. Предава целите на протеста. Блокира възможността да се състави правителство.“

Проф. Дичев каза още, че е очаквал отлив в подкрепата за Трифонов още на тези избори, но се оказва, че гласовете му се увеличиха, затова е много трудно да се прогнозира, ако има още едни предсрочни избори. 

Очевидно, електоратът, който стои зад „Има такъв народ“, е ирационален. Това са хора, които мразят политиката в България и показват, че не искат нищо политическо, допълни антропологът.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече