Залпове от ”Осанна!”, ”Разпни го!” и ”Извини се!” по Трифонов след оттеглянето на Николай Василев

0

- Advertisement -

Със залпове от възторг ”Осанна!”, с ярост ”Разпни го!” и миролюбивото ”Извини се!” по Трифонов реагираха от различни посоки политици, политолози и социолози след оттегляне на номинацията на Н. Василев за премиер от Слави Трифонов.

Първи реагираха от ГЕРБ: „Колкото сериозно и отговорно беше представено това правителство, толкова отговорно и сериозно беше и прибрано. Това е първото правителство в историята, което подаде оставка преди да е избрано“, посочиха те.

Не закъсняха от „Изправи селбг“: „Браво на Слави и „Има такъв народ“! Приветстваме решението на Слави Трифонов да предложи друг състав на кабинет. Това е стъпка в правилната посока към постигане на консенсус на партиите на промяната за общи действия. Борисов да не бърза да потрива доволно ръце“. Това написа от своя страна във Фейсбук председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

- Advertisement -

„Усилията за устойчива промяна на модела изискват именно намирането на съгласие, прозрачност и гаранции за реформи. Това са повишаване на доходите, преизчислявяне на пенсиите, незабавна подкрепа на малките и средни фирми след пандемията, помощ за хората с увреждания, децата и семействата, съдебна реформа и ревизия на управлението на Борисов“, посочи Манолова.

От „Демократична България” заявиха, че е твърде рано да дадат окончателно заключение дали бих подкрепили „Има такъв народ”, а от БСП и ДПС отказаха коментар.

Ситуацията коментира и социологът Първан Симеонов: „Трифонов е осъзнал грешката си и опитва да я поправи. Сега се отваря врата за преговори и намиране на общ път за партиите на протест. Това е добро решение. Сега проетокабинетът става по-възможен”, смята той. „Ситуацията е такава, че народът не е дал отговорността само на една партия. Поръчката е за промяна през няколко партии, които наричаме партии на протеста. Логично бе да се потърсят мостове между тях. Разбира се, беше забавно за гледане да се види как едната партия ревнува, а друга се ядосва. Това са нормални неща. В политиката има и грешки, но част от изкуството да бъдеш политик е да си гъвкав и да си признаваш грешките”, посочи социологът.

Източник: Frognews.bg

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече