Янев: В искането за предсрочно освобождаване на Гешев има основания

0

- Advertisement -

Исканото предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев има своите правни основания. Това заяви служебният премиер Стефан Янев, който днес е на посещение в Балчик. 

„Юристите ще се произнесат доколко и как тези основания биха могли да бъдат придвижени в законовия ред. Българкото общество има очаквания, че трябва да се направи реформа в съдебната система. Усещането за справедливост трябва да така бъде възстановено и българското общество да бъде спокойно и да знае, че съдебната система предоставя именно това“.

Стефан Янев допълни, че очаква следващият парламент да сформира ясно мнозинство със стабилни цели и приоритети. Политическите партии трябва да влязат във диалог и да сформират парламентарно мнозинство. 

- Advertisement -

„Дискутирането на принципа проба-грешка не е най-добрият вариант. По-скоро трябва да се разчита на един диалог вътре в партиите в рамките на парламента да намерят основата на този диалог и това, което нееднократно съм заявявал – да бъдат в състояние да сформират едно стабилно парламентарно мнозинство, което да излъчи правителство с ясни приоритети, с ясни цели, тъй като България има нужда от такова правителство“.

Премиерът се срещна с кмета на Балчик Николай Ангелов, с когото бяха обсъдени въпроси, свързани с туризма. От понеделник правителството на Великобритания ще допусне пътуване на английските граждани до различни точки от света, като според Стефан Янев това е добра новина:

„В същото време ние трябва да гоним баланса между здравните мерки по отношение на тези, които влизат в държавата, и мерките, които разчитаме, че ще бъдат в полза на туризма. Не бих казал, че Ковид-кризата е най-големият проблем. Разбира се, това е проблем от гледна точка на това, че не може да се разчита на предварителни заявки на цикличност на пакетите, нощувките и така нататък, но като всеки бранш, и туризмът си има свои проблеми“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече