Кирил Петков: Надявам се НС да излъчи стабилно правителство, трети път избори не е добре

0

- Advertisement -

Надявам се НС да излъчи стабилно правителство, трети път избори не е добре. Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Относно 46-ото народно събрание, Петков заяви: „Надявам се НС да излъчи стабилно правителство. Нагласата ми за оставащите дни е да видим какво можем да свършим още като правителство. Трети път избори обаче не е добре“. По думите му е важно е да се излъчи стабилно правителство, което да продължи курса на промяна. „Има набрана скорост, проектите се движат с голяма скорост”, допълни той.

Петков уточни, че няма нова покана за участие в бъдещото правителство. Служебният министър поясни, че за него било чест да работи за българското общество. „Не бих избягал, ако трябва да продължа с това си качество“, обясни той, но допълни, че това би се случили в тези условия със свобода на действия. „За 9 седмици нито веднъж президентът не ни се обади да ни кажете направете това или онова. Имахме пълна свобода“, обясни Петков.

- Advertisement -

На въпрос какво е видял отвътре във властта, пари, които отиват по чекмеджета и сараи, Петков коментира: „За съжаление в размери, които даже не очаквах. Когато видях как 630 млн. как са отишли в едни проекти за язовирите, първо за мен бяха под въпрос дали изобщо е трябвало да се правят и то на тези цените. Когато видяхме правителствен комплекс за над 180 млн. в София Тех парк, да се строи държавна сграда, за държавни строители в средата на пандемията“.

„По-лошо е начинът, по който са дадени. Дадени са на инженеринг. Все едно да ви дам 180 милиона и да ви кажа: „Ако можете проектирайте си го, построете си го и надзора да е ваш”, обясни Петков. По думите му от „Държавната консолидационна компания” са дадени към „Монтажи” 180 милиона, а от „Монтажи” към външна фирма са дадени авансово 70 милиона.

Кирил Петков уточни, че желанието му е да спре проекта. Той коментира, че големите пари са се плащали по време на пандемията. „Когато нямаше пари за лекари, за най-различни засегнати групи и държавата казва, че ще строи правителствен комплекс“, допълни той.

„Горд за Плана за възстановяване за двата проекта от Министерството на икономиката“, каза още той, като посочи, че парите за бизнеса са увеличени от 900 млн. на 1,350 млрд.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече