Николай Хаджигенов: Гешев е най-видимият цирей върху тялото на правосъдието!

0

- Advertisement -

Ако някой някога си задава въпроса защо Бойко Борисов за 12 г. извърши всевъзможни деяния безнаказано, отговорът е един – прокуратурата. Главният прокурор. Защо кражбите доведоха до това да сме на първо място по корупция, отговорът отново е един – главният прокурор. Той не е просто длъжност, има си име. Цацаров в предишния мандат, Гешев в настоящия. Това са хората, които позволиха законът да бъде използван като бухалка срещу обикновените граждани. Затова си позволих волността да поканя двама служебни министри.

В моя свят, в нашия свят, в нормалния свят парламентарната република е властта. Не човекът от джипката, не главният прокурор, пазен от гавазите, а парламентарната република – представителството на всеки един български гражданин.

Ще задам по 1 въпрос на всеки от министрите.

- Advertisement -

Г-н Рашков, имам един единствен въпрос към Вас: Недосегаем ли е главният прокурор Иван Гешев?

Въпросът ми към г-н Стоилов е малко по-дълъг: адв. Минчо Спасов беше така любезен онзи ден да изложи собствено разследване по повод дипломата и правоспособността на Иван Гешев. Бихте ли образували проверка, доколкото правоспособността зависи от Министерството на правосъдието? Дали дипломата и образователният ценз на Иван Гешев, един обикновен милиционер, всъщност е годна той да бъде правоспособен юрист?

Николай Хаджигенов

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече