Авторката на „Ще ти скъсам г*за“ стана член на СЕМ

0

- Advertisement -

Шефката на правителствения пресцентър Соня Момчилова вече е член на СЕМ. Това става ясно от указ на президента Румен Радев. Държавният глава подписа днес указ за назначаването на Соня Йорданова Момчилова-Йовева за член на Съвета за електронни медии от президентската квота, съобщиха от“Дондуков“ 2. 

Соня Момчилова има над тридесетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите. Притежава експертиза в областта на публичните комуникации и връзките с обществеността.

От 1991 до 2000 г. работи в различни телевизионни формати на БНТ като репортер, редактор и продуцент. Създател и водещ е на радио и телевизионни предавания в частни медии. Автор и преводач на книги за деца и възрастни. Има десетки публикации в различни електронни и печатни издания. Момчилова е писала и редица текстове за песни. През 1994 г. например създава шегаджийското парче „Ще ти скъсам гъза“, изпълнено от Слави и „Ку-ку бенд“. Песента всъщност е в стилистиката на джаз импровизациите с неочаквано шокиращ текст и тогава се приема като интелектуална провокация. Въпреки че се опитват да й го пришият като срамно петно в биографията, Соня не се срамува от този проект.

- Advertisement -

Припомнете си песента „Ще ти скъсам гъза“ по текст на Соня Момчилова:

Соня Момчилова е специализирала връзки с обществеността и комуникации във Великобритания, Нидерландия, САЩ и Белгия в периода 2001-2006 година. Автор е на рекламни и предизборни кампании, експерт по политически, медийни и корпоративни комуникации.

Соня Момчилова е била директор на пресцентъра на Министерство на правосъдието, директор на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, директор на пресцентъра на Министерство на транспорта и комуникациите. Ръководител е на правителствената пресслужба във второто служебно правителство, назначено от президента Румен Радев.

Соня Момчилова ще заеме мястото на Ивелина Димитрова, която подаде оставка като член на медийния регулатор.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече