Йордан Цонев: Ще пледирам ДПС да не подкрепи политическия буламач на ИТН

0

- Advertisement -


„Има хора от служебния кабинет, които са грандомани и сноби. Икономическият екип на правителството е от икономическото крило на кръга „Капитал“. Става въпрос за сериозна машина със свой начин на влияние“.  Това каза Йордан Цонев, член на ръководството на ДПС и депутат от Движението пред БНР. Според него „задкулисие е, когато не участваш пряко с лицето си“. 

„При нас няма задкулисие“, подчерта той. И оцени качествата на служебния министър-председател, но се усъмни в изтъкваната успешност на служебния икономически министър и на служебния министър на финансите. 

„ДПС като всяка партия си има достатъчно грехове, няма нужда да ѝ се измислят нови – като измислената координирана атака със Слави“.

- Advertisement -

Йордан Цонев посочи, че ДПС ще реши дали ще подкрепи проектокабинет на ИТН, когато станат ясни и имената на министрите: 

„В личен план ще пледирам през колегите да не го подкрепяме. Нужно е правителство на България. Но правителство, подкрепено от градската десница, от някаква формация на Мая без облик, от наследника на комунистическата партия и антисистемната формация на Слави ми прилича на – имаше един разказ на Уилям Сароян – „Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света“. Ще пледирам да не носим отговорност за този политически буламач“. 

Според него конструкторите на правителството, сред които не е ДПС, са „свили ушите на тези, които са създавали скандали“. „Единият конструктор е външен, извънземно, другият е вътрешен“. 

По думите на депутата ДПС няма оптимизъм, че ИТН ще състави работещо правителство: 

„Не смятаме, че това е спасението на България… В интерес на страната, на работата можем да партнираме в парламента по определени теми. Има теми, при които всяко правителство може да разчита на нас – за финансова стабилност, за облекчаване на условията на работа на бизнеса, за хората, за администрацията да не е бухалка към хората и бизнеса, за евро-атлантическата тема, за спазването на Конституцията и законите“. 

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече