Васил Божков нетърпелив: Искам да се явя пред комисията за „Магнитски“

0

- Advertisement -

Подсъдимият бизнесмен Васил Божков заяви в пост във „Фейсбук“, че държи да се яви пред създадената днес комисия в Народното събрание, която ще установява обстоятелствата покрай наложените санкции по Закона „Магнитски”.

„Като пряко засегнат от „Магнитски”, държа да се явя пред тази комисия. Стига да намерят смелост да ме изслушат. Ако не намерят – ясно е на кого служат”, пише бизнесменът.

- Advertisement -

Комисията е създадена за срок от три месеца. Целта й е да установи факти и обстоятелства за действията и бездействията на компетентните български органи във връзка с наложените санкции на български физически и юридически лица по глобалния закон „Магнитски“. Сред засегнатите са Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков.

Според Божков днес парламентът е „сътворил опасен прецедент”.

„Беше създадена комисия, която да провери дали се изпълняват законите на чужда държава в България. Без да се интересува, че са нарушени конституционните права на хиляди български граждани. България е правова държава, член на Европейския съюз, със собствени закони, които българските граждани са длъжни да спазват”, обяснява още в социалната мрежа Божков.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече