Йордан Цонев: Прокопиев е мазният котарак на задкулисието

0

- Advertisement -

„Рекламният продукт Кирил Петков трябва да напусне кабинета, докато Конституционният съд се произнесе по казуса с двойното му гражданство, за да няма никакво съмнение за легитимността на вземаните решения“, заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред бТВ.

- Advertisement -

Той подробно разказа защо вчера лидерът на Движението Мустафа Карадайъ е напуснал заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента – нещо, което се случва за първи път.

„За първи път в най-новата ни история ДПС напуска КСНС“, подчерта Цонев.

„Причините за това са две. По закон КСНС трябва да заседава на 3 месеца. Радев не е събирал съвета от година и половина. Похвално е, че след година и половина пандемична криза, КСНС се свиква, но вместо за ковид-кризата, заседанието се оказа за актуализацията на бюджета. Това е работа на парламента. КСНС не е бюджетна комисия. Колкото и да има отношение към сигурността, това не е темата на заседанието“, обясни Цонев.

„Втората причина за напускането на Карадайъ е присъствието на министъра на икономиката Кирил Петков за когото има спор дали има двойно гражданство. Самият Петков върви по студията и разказва историята на своето двойно гражданство. Вече има дело в КС. Нашият председател е запитал в прав текст Петков дали има двойно гражданство. Президентът казал, че това е въпрос извън дневния ред. А бюджетът не е ли въпрос извън дневния ред“, попита Йордан Цонев и каза, че в този момент Мустафа Карадайъ е напуснал заседанието.

„Всички партии също са заявили, че мястото за обсъждане на бюджета е НС. Трябва да припомним на президента, че върховенството на закона е свързано със спазване на Конституцията“, заяви той.

„През 20-та година в началото на пандемичната криза Прокопиев анонсира в една своя статия, че всички български граждани трябва да бъдат тествани с бързи тестове, които се оказа, че дават много грешни резултати. Това щеше да струва половин милиард лева на България, а тестовете щяха да бъдат внесени от онези хора от тройката (Петков, Василев, Денков-бел. ред.) . Такъв опит бе направен в Испания и после хвърчаха министерски глави.“, даде за пример той“, каза Цонев като аргумент, че става дума за връзка с Иво Прокопиев и служебния кабинет.

„Трябва да се извади на светло задкулисието на Прокопиев под светлината на прожекторите. Във всички кабинети то има министри без да е печелило избори. Те вече 25 години плениха държавата със задкулисието си. Затова аз го нарекох „Мазният котарак на задкулисието“, каза Цонев.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече