Асен Василев: Възможни са нови санкции по закона „Магнитски“

0

- Advertisement -

Има вероятност да има допълнителни санкции по глобалния закон „Магнитски“, заяви служебният министър на финансите Асен Василев.

„Допълнителни санкции означава допълнителни лица, включени в списъка“, уточни Василев след заседанието на временната парламентарна комисия в Народното събрание, на която той обясни какви са негативните въздействия върху българската финансово-икономическа система след решението на САЩ.

„Може и да няма, както казах – има вероятност. Не мога да ви подам никаква информация, тъй като американската страна взема тези решения едностранно“, уточни Асен Василев, цитиран от БНТ.

Пред депутатите от комисията, част от заседанието на която се проведе при закрити врата, финансовият министър обяви, че ще бъде изготвена и предоставена справка за извадените и от списъка на министерството свързани лица.

- Advertisement -

Асен Василев коментира и предстоящата актуализация на държавния бюджет, която освен заради COVID-19, се налага и заради все по-надигащата се нова мигрантска вълна.

„Работим активно с Министерството на отбраната и МВР да се прецизират допълнителните разходи. За МВР вече има предвидени допълнителни разходи, те най-вероятно ще бъдат увеличени. Такива трябва да се предвидят и за Министерството на отбраната. Най-удачно е това да се случи между двете четения – да се коригират разходните тавани за двете министерства, за да могат парите да бъдат използвани за кризата, която се задава с бежанците“, подчерта Василев и допълни, че все още точната сума не е ясна, тъй като продължават да се правят разчети.

Асен Василев припомни още, че в актуализацията на бюджета са заложени избори „2 в 1“ за 133 милиона лева. Ако изборите се в отделни дни, средствата биха нараснали с още около 50 милиона лева.

Източник: „Банкеръ“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече