Георги Свиленски: Концесията на летище София беше добре организирана схема за ограбване на България

0

- Advertisement -

„Концесията на летище „София“ беше добре организирана схема за ограбване на България.“

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски от парламентарната трибуна по време на изслушването на служебния транспортен министър Георги Тодоров в Народното събрание.

- Advertisement -


„Аргументите на всички министри, които от тази трибуна са агитирали, че трябва да се концесионира летище „София“ бяха – 500 млн. за БДЖ, по 10 млн. на година концесионна такса за 35 години, трети терминал, обновяване на първи терминал и изграждане на втора писта. И така 7 години управляващите от ГЕРБ агитираха Народното събрание, че това нещо трябва да се случи, за да може България да има модерно летище. Но какво виждаме към днешна дата? 500 млн. ги няма в БДЖ, защото Борисов ги изхарчи от джипката предизборно, а БДЖ останаха без влакове. Трябваше да има трети терминал, а сега разбираме, че няма да има и първи“, каза още той.


По думите на Свиленски с концесията на летище „София“ ГЕРБ са нанесли щета за 10 години напред по 10 млн. лв. на година и българските граждани трябва да знаят кой е ограбил България.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече