Асен Василев посочи две условия, за да участва в редовно правителство

0

- Advertisement -

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/asen-vasilev-posochi-dve-uslovija-za-da-uchastva-v-redovno-pravitelstvo-news_1636429.html?fbclid=IwAR1_TP1FPFJ-bKZhVpSZ6olmbEq06dgLOTkLc2HtBJxgwUreWa5TGZD8Z_Y © Actualno.com

Визия и свобода за оперативно управление – това са условията, при които сегашният финансов министър Асен Василев би приел да участва в редовно правителство, дори и в такова, излъчено с мандата на БСП.

Под „визия“ обаче Василев няма предвид само случващото се и това, което ще се случи в неговия ресор, а общата политика, която се формира от действията в различните ресори.

- Advertisement -

„Това, което е необходимо, за да работя в един кабинет и да се чувствам полезен, е първо една обща визия каква финансово-икономическа политика трябва да се провежда.

Трябва аз лично да имам свобода за избора на екип. Министерският съвет като един колегиален орган трябва да бъде сформиран от колеги, с които може да се работи и имаме обща визия какво да се случва и не на последно място – не обичам телефонни обаждания, така че трябва да имам тази свобода на взимане на решения, която президентът ми е предоставил“, каза той пред БНР.

В кулоарите на парламента обаче министърът не отговори на въпроса дали вече е получил покана от БСП и отклони въпроса дали подготвя политически проект заедно с друг министър от служебния кабинет Кирил Петков: „В момента единственото нещо, в което участвам, е служебният кабинет. Смятам, че той е деполитизиран и трябва да остане такъв. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да участвам в нищо“.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече