Филип Попов: ИТН бетонира ГЕРБ – вместо да изчегърта, прави фина замазка

0

- Advertisement -

„ИТН наистина са ключови за формиране на редовен кабинет в рамките 46-ото НС. Но действително от интервюто на г-н Трифонов към тези кризи – икономическа, Covid криза, бежанската вълна, вече се добавя и следващата криза – парламентарната, политическата криза и то по един категоричен начин, без ясни критерии защо не може сега да се състави правителство, какво пречи, къде са разликите. След като постигнахме в рамките на първия мандат ясни пресечни точки, по политики нямаме противоречия, дори се стигна до подписване на споразумения.“ Това каза в интервю за БНР депутатът от БСП Филип Попов.

Според Попов интервюто с лидера на ИТН съдържа много противоречия – например това, че от „лоялен партньор, етичен“ БСП се е превърнала в партия на статуквото.

„Служебните министри бяха много добри, само че той атакува част от служебните министри. Президентът е прекрасен, но пък атакува служебния кабинет, който е назначен от президента. Може би това е някакъв опит да се обясни и няма логика защо не сега. Защо в 45-ото събрание не успяхме да съставим редовен кабинет, защо сега не можем, защо в следващото Народно събрание „на всяка цена“ и какво включват тези думи – „на всяка цена?“

- Advertisement -

С това поведение ИТН вместо да изчегърта ГЕРБ от власт, като че ли наложи „фина замазка, буквално ги бетонира във властта“, подчерта Филип Попов в предаването „Неделя 150“.

Попов е на мнение, че „БСП за България“ се държи най-адекватно и най-отговорно в настоящата ситуация. Той определи третия мандат като „спасителния пояс“ и посочи, че правят всичко възможно да се състави редовен кабинет.

„Много лесно ще ни бъде и на нас за хвърлим кърпата, да кажем – ами, ето, виждате, никой не иска да се случи правителство в рамките на 46-ото Народно събрание. Да, безотговорно е, но няма как да се случи. Но не го правим.“

„Ние носим политически загуби от цялото си поведение – работихме и се борихме срещу този модел вече повече от 10 години и в крайна сметка понасяме ударите от това, от този модел, които се връщат само срещу „БСП за България“. Ние платихме тази цена, но носим своята отговорност за съставянето на редовен кабинет, защото това е адски необходимо в момента за България. Наистина предстоят нелеки времена, меко казано“, коментира Филип Попов.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече