От друг ъгъл: 10 чалъма следващия път да се получи работата с правителството

0

- Advertisement -

Най-многочислено представената партия в сегашния изветряващ парламент „Има такъв народ“ обяви, че след „предателството“ на тези, от които очакваше подкрепа, в следващия парламент вече нещата ще станат по друг, по-добър начин, защото щяло да има повече мъдрост и смирение. 


Не знаем как се прогнозират предстоящи мъдрост и смирение, но ние не знаехме и как се става първа политическа сила без реална политическа дейност. Оказа се, че има такава партия (както е казал Ленин в други политически обстоятелства). 
Така че – сега не стана работата, но следващия път непременно ще стане с повечко мъдрост и смирение, които все някой ще прояви в името на добруването и просперитета на суверена. 


Нека разширим теоретичните си хоризонти с няколко работни хипотези – като как биха могли да се проявят мъдростта и смирението в следващата парламентарна рулетка с мадатите? 
***
1. Обмяна на опит и бежанци с талибаните в Афганистан. Новата власт в Афганистан вече състави правителство – раз-два! Бихме могли да научим много от тях, но и те ще искат нещичко в замяна. Ние можем да предложим на талибанското правителство да им връщаме оперативно интересни бежанци, както в управлението на ГЕРБ се хващаха от улицата хора от списъците на Ердоган и се водеха на турската граница. Така ще се оттървем от някой-друг опасен елемент, а студентите (талибан = студент) ще ни научат как се съставя правителство бързо, строго и ефективно.


2. Петър Илиев да препише отнякъде know-how за съставяне на правителство. Кадърът на Слави Трифонов Петър Илиев е обект на негативна кампания заради предполагаемо (с голяма вероятност) плагиатство в една от книгите му. Ама то пък не може да откриваме всеки път топлата вода, като си има готови формули, хората по света са го измислили. Опитният ловец на полезна информация Петър Илиев ще гепи от някое успешно правителство стратегията и ще я приложим с много мъдрост и смирение на наша почва. Ако някой се оплаче, че технологията е открадната от него, Слави Трифонов ще го изгледа страшно от диванчето. И лично ще се погрижи за Петър Илиев!  


3. Да изчакаме пика на кризите, които се задават – тогава съгласието и мъдростта ще дойдат заедно с Неволята. Когато болниците пак се препълнят до стълбището; когато пълненето на хладилника стане непосилна финансова задача за преобладаваща част от населението; с две думи – когато положението стане страшно, или ще се избием един-друг, или под напора на драматичните обстоятелства ще се обединим, ще се подкрепим и ще се впрегнем в синхронни усилия пред общата беда. 


4. Мерките за съставяне на правителство да се съставят и разпишат от медицински щаб. Виждаме колко ефективно действат вече година и половина антипандемичните мерки. Нека медицинските авторитети се съберат да изработят и един пандемичен план за съставяне на правителство. Ама повече психиатри да има в Щаба. 


5. Служебното правителство да обещае бонуси за този, който състави редовно правителство. Това може да се превърне в много хитра схема. Докато още е на власт, служебното правителство обявява голяма награда за този, който прояви разум, смирение и съгласие, и успее да състави правителство. Същевременно служебните министри стават партийци, печелят народното доверие, правят си редовен кабинет и печелят голямата награда! Конституционно и фактически е малко тегаво да се нареди, но по-важно е съгласието. 

- Advertisement -


6. Иван Гешев да стане Гласът на разума. Като се нареди следващият парламент, който трябва да състави правителство, главният прокурор да влезе на първото заседание и да обяви: „Обединявайте се, да не ви обединявам аз! Посочвам този, този и този лидер, които считам отговорни за съставянето на редовен кабинет, какъвто очаква българското общество от дълги месеци! Ако не се обедините да работите за народа, ще ви напъхам в мултитемпературния охладител! И да не съм видял повече разединение и разделение на властите!“ 


7. Да върнем настройките на държавата до 16 април 2021, когато е гласувана и приета оставката на 96-то правителство на Република България – последния редовен кабинет в историята на страната ни, който изкара пълен мандат от 4 години и 8 дни. И пак да пробваме, то с пробване става.


8. Слави Трифонов, Бойко Борисов и Петър Илиев едновременно да пуснат коса, а Христо Иванов, Мая Манолова и Корнелия Нинова да се острижат нула номер – за отклоняване на диверсионното внимание! Докато всички се занимават с прическите на лидерите, в суматохата да се направи едно правителство с какъвто материал има, пък дано изкара по-дълго! 


9. Боби Михайлов да сформира правителство и да се окопае в Министерския съвет. Щом толкова време не могат да го изчегъртат от БФС, ще се задържи и в МС. 


10. Да се наредят като кегли кандидат-министри от всички партии и Григор Димитров да бие сервиси в тях. Които кегли останат прави, формират кабинет. 

Автор: Г-н Балев

Източник: „СЕГА“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече