Какво му трябва на ученика за новата учебна година? Естествено – още инфлуенсъри!

0

- Advertisement -

Тръгна нова ученическа кампания. В нея „Просвета“ брандира абонамент за платформата e-просвета с раница. Раницата е брандирана със Слави от The Clashers. Към това ученикът получава брандирани колонки и брандирано шише за вода.

Само за 99,99 лв. си готов да брандираш уроците с любимите символи.  Слоганът на цялото нещо е „Раница, пълна със знания“. За тези знания брандов гарант е образователния авторитет на Слави. „Просвета“, предлагайки симпатичния комплект, пита: Какво му трябва на ученика? Наистина – точно това му трябва. Още инфлуенсъри.

Може да сменим прашасалия 1 ноември – „будител на алгоритъма в YouTube“ е достатъчно. Знанията от този будител не са проблем. Например: „Тъмните страни на всяка от зодиите“. Ключов образователен въпрос, повдигнат с внимание и, както се казва, рисърч, от самия Слави.  Може би е назрял момент, в който образованието да се институционализира по нов начин. Министерството на инфлуенсърите да излъчи собствена администрация. Критерият за отлична оценка да е съвсем ясен.

Той е: „Колко гледания може да изкопчиш от тийнейджърска аудитория и до каква степен си готов да инфантилизираш собственото си съдържание“. Не е лесно. Трябва да си готов на много жертви и себеотрицание. Тийн аудиторията трябва да се кътка, полюшква, тук-там конспирира и чат-пат забавлява. Раницата на YouTube Analytics трябва да се раздува непрекъснато. Открил си новия нефт: часовете онлайн внимание на подрастващите, за които се бори всичко живо и всичко живо монетизира по десетки начини. А това, че аудиторията ще порасне, не е проблем.

- Advertisement -

Важното е да не порастваш ти самия. Да си Питър Пан на рейтинга.  В министерството на инфлуенсърите ще има матура. Задачата: в колко от клиповете има продуктово позициониране и имат ли въобще друга цел освен продуктовото позициониране?! Ако не си разбрал дори това, значи си незрял и не можеш да минеш в университета. В университета вече ще те учат как сам да го направиш. Може да започнеш така: като за начало, пиши с CAPSLOCK. Капслокът прави чудеса с думите и ги прави по-големи, оттам и по-смислени. СТРАШНА РАБОТА.  И като всяко министерство, това на инфлуенсърите може да подлежи на парламентарен контрол.

Например Слави или някой друг да бъде привикан в парламента и да обясни – защо е направил клип за топ 10 мистериите на Космоса, но все още не е направил клип за това какво е предсказала Ванга? Грешите, господа народни представители – направил е и второто. И не ти трябва да си Ванга, за да предскажеш защо.  Накрая ще се стигне до най-сложният въпрос: как да обясним Вапцаров и Смирненски на влогърски език? Има решение. Достатъчно е да извадиш поезията от уравнението и си готов. Вапцаров и Смирненски с лекота кацват в съзнанието с находчив и бърз монтаж.

Има вече няколко платформи, които ще ви ги обяснят така примамливо, че да се чудиш какъв им е бил въобще зора да пишат. Епохите се превеждат с емотикони. Ще ти трябват 15 минути, за да го разбереш.  

Автор: Райко Байчев 

Източник: Actualno.com

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече