Краят на една „Одисея“: Петър Илиев вече не е част от „Има такъв народ“ (ВИДЕО)

0

- Advertisement -

„Взели сме си поука от всичко, което се е случило дотук“. Така отговори главният секретар на „Има такъв народ“ и зам.-председател на парламентарната група Виктория Василева на въпрос в интервю на „Дневник“ за бъдещото отношение на партията към юриста и почетен консул на Барбадос Петър Илиев.

Той бе предложен за министър на правосъдието в първия проектокабинет, обсъждан като премиер за втория, но номиниран в него за вицепремиер и министър на вътрешните работи. Неговата книга „Компетенцията на Народното събрание“ се проверява от Етичната комисия и на деканата на Юридическия факултет на Софийския университет за неправомерно копиране на текстове, а наскоро стана известно, че изследваното издание е съкратено със задна дата с около 80 страници.

Заради обществения отзвук около книгата на Илиев преди около две седмици лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов реагира остро в негова защита във „Фейсбук“, че ще разбере кой иска да „съсипе“ Петър Илиев и обяви, че това е начин да бъде уязвен той.


От отговорите на Виктория Василева във вторник (14 септември) се разбра, че в партията кандидатурата на Петър Илиев не е била обсъждана, след като започна проверката в Софийския университет (където Илиев преподава).

- Advertisement -

Излишно е в момента да задълбаваме в тази посока. Случилото се е приключила страница от политическата история на „Има такъв народ“ към този момент. Гледаме напред и се опитваме да не повтаряме същите грешки.
Виктория Василева

По думите ѝ не само Петър Илиев, но и „много други хора“ не фигурират в погледа напред на партията.

„Нещата трябва да се случват по по-различен начин, най-вероятно и в подбора на имената“, смята Василева.

Тя посочи обаче, но без да назовава конкретни имена, че в предложението за кабинет е имало „хора, които не познават, но побързаха да оплюят“ и е „станало проблем, че са много нови“, въпреки че уж обществото очаквало нови фигури, които нямат политическо минало.

Източник: „Дневник“

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече