Защо Каракачанов поиска закриване на КЕВР?

0

- Advertisement -

Закриване на КЕВР и контрол върху монополистите. За това настояват от ВМРО. Пред БНР лидерът на партията Красимир Каракачанов насочи вниманието към фирмите, които изнасят електроенергията в България. 

„Трябват и реални мерки за борба срещу спекулата“, каза той. Лидерът на ВМРО поясни, че партията отива сама на избори. „Нямаме намерение да повтаряме грешката с явяване на избори в коалиция“. 

- Advertisement -

„В България през последните години не се раждат политически партии с идеология, раждат се проекти, зад които разбираме, че стоят определени крупни икономически интереси“, каза той. 

Лидерът на ВМРО коментира и натиска върху България за промяна на позицията на страната ни към Република Северна Македония. Специален пратеник на Вашингтон заяви, че е погрешно България да използва двустранен договор, за да спира стремежите на РСМ към Съюза.

„Въпросният американски пратеник вероятно отстоява американски виждания и интереси. Това, което казва, не е вярно. България не използва един двустранен проблем, а България използва законното си право на член на ЕС – нови членки се приемат, ако те са решили всичките си спорни въпроси с останалите членки. РСМ иска да влезе в клуба на европейските държави, създавайки омраза към един от членовете на този клуб“, каза той.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече