Новият шеф на Пирогов: Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс

0

- Advertisement -

Новият директор на „Пирогов” проф. Иван Поромански проговори за уволнението на предшественика си проф. Асен Балтов, което предизвика възмущението на светила в медицината, пациенти и на Лекарския съюз.

„Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс“, заяви проф. Иван Поромански в интервю за бТВ.

„Когато постъпих като директор на „Пирогов“ ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на Асен Балтов, в която той предлагаше Балтов да стане началник на операционния блок“, коментира Поромански. „Балтов отдолу е разписал съгласен – той е назначил сам себе си“, каза Поромански. Тогава той разпоредил проверка на трудовото досие на проф. Асен Балтов, където са установени множество други нарушения, заради които той бил уволнен.

- Advertisement -

„Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред. Редно е Балтов да покаже останалата част от заповедта – тази, с която е бил уволнен“, категоричен бе Поромански. Той призова Балков да покаже цялата заповед.

Новият директор на „Пирогов“ каза още, че Балтов отказал да се разпише под заповедта и очаква да я оспорва в съда. „Нямах никакво съмнение, че трябва да го уволня. Беше ми много неприятно, тъй като се познаваме отдавна, но бях длъжен да го направя“, казва Поромански.

Той е категоричен, че няма политически натиск за уволнението на Балтов.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече