Следствието убедено: Спецов е чист от неплатени данъци

0

- Advertisement -

Директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов не дължи данъци и е изряден към хазната. Това са изводите от все още неогласен доклад на следователи от Националната следствена служба до Софийска градска прокуратура, съобщават от „24 часа“.

Не са констатирани и опити за измама с ДДС.

Били са проверени съдружници и управляващи на „Гранекс трейдър“ от 24 декември 2012 г. до 16 април 2016 г.

В доклада се посочва, че в нито един от периодите, в които компанията е извършвала търговска дейност, Спецов не е бил собственик или управител.

- Advertisement -

Заключението, че безспорно липсват доказателства за извършено престъпление от страна на Спецов против данъчната система на държавата, е на двама следователи от НСлС.

По непотвърдена информация те са адресирали доклад по темата до Софийската градска прокуратура.

Проверката по казуса все още не е приключила. Назначени са финансово-счетоводни експертизи, за които се очаква да отнемат повече време.

Припомняме, още при назначаването на Румен Спецов за шеф на НАП от ГЕРБ се възмутиха и изнесоха информацията за съмнителна продажба на фирма от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на задължения към държавния бюджет. Финансовият министър Асен Василев обеща проверка да бъде направена, но до този момент резултат от такава не е изнесена. Също така Василев лично пое отговорност за назначанието, като заяви, че той се е съгласил да стане минитър в служебното правителство на Стефан Янев с условието да доведе екипа си.

Впоследствие Александър Иванов и Тома Биков издириха и показаха със стрийм във фейсбук седалището на бившата фирма на шефа на НАП – „Гранекс Трейдър“ ООД, в село Ялботина. От показаното стана ясно, че имотът е необитаем, сградата е полуразрушена, а дворът – труднопроходим.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече