Алибегов: Моделите за Ковид-19 на математиците са манипулативни!

0

- Advertisement -

От ресторантьорския бранш представиха свое изследване, според което 70 % от българите не са уязвими срещу коронавирус. Те заявиха, че не вярват в моделите на математиците и ги намират за манипулативни. 

- Advertisement -

„Ние се наслушахме в последната вече една година и половина на всякакви изследвания и всички са свързани със заведенията. Ние направихме една анкета между нашия бранш, между 2000 собственика на заведения и се оказа, че повече от 46% са преболедували, но само 6% от тях са регистрирани. Т.е. ние имаме 7 пъти скрита заболеваемост. В едно от предававанията, поредният математик каза, че ще имаме 10 000 заболели на ден и това до две седмици. При 25 000 теста, които се правят на ден, това говори за 40%, което няма как да стане“, коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Нова.

„Ние правим изследвания както правят всички други. Тук съм извадил малко данни от Министерство на здравеопазването. Беше казано, че на 25 октомври, когато бяха затворени заведенията, случаите рязко спаднаха, но това абсолютно не е вярно. От 25 октомври до 28 април, което е за 6 месеца, докато са били затворени заведенията, случаите са 28 000 за възрастовата група между 19 и 28 години. Това са основните посетители на нощните заведения. От 28 април до днес, в същата таргет група, заболелите са 11 000. Имитацията на мерки от здравното министерство поражда недоверие в системата“, коментира още той.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече