Румен Радев упрекна българските служби заради „Досиетата Пандора“

0

- Advertisement -

Президентът Румен Радев очаквам българските служби и правоохранителни органи да работят така, че в България да не остават неразкрити „кутии на Пандора“. Коментарът за мащабното международно журналистическо разследване за използване на офшорни компании, от което излязоха имена и на българи, държавният глава направи по време на посещение в Благоевград.

Президентът не отговори на въпроса дали знае кой е вторият българин, попаднал в списъка на бивши и настоящи политици и държавни ръководители, които са трупали пари в офшорни сметки, но отправи упрек към българските служби за разследване и правоприлагане:

„Моите очаквания са българските служби и правоохранителни органи да работят така, че възстановяването на справедливостта в България да минава през това българските граждани да научават от тях, а не от чужбина за нарушаването на закона. И очаквам така да работят, че в България да не остават неразкрити „кутии на Пандора“.

За предстоящата кандидатпрезидентска кампания Радев е готов на дебат с всичките си конкуренти, но държи най- много на директния разговор с хората:

- Advertisement -

„Моят дебат е с българските граждани. Не забравяйте, водих го през целия този мандат. И винаги съм бил на тяхна страна. Очаквам наистина в тази напрегната обстановка да има една толерантна кампания. Да бъдат водещи идеите, а не компроматите. И най-вече всеки да има възможност да изяви себе си“.

Българският енергиен пазар беше либерализиран по съмнителни правила, а предишните управляващи не направиха нищо, за да защитят българския енергиен интерес. И въпреки това малките и средни предприятия ще бъдат подпомогнати директно, каза още Румен Радев в рамките на визитата си в Благоевград:

„Това е световен и остър европейски проблем. Цяла стара Европа вече е в черно, цените са скандални и тази криза ще продължава. Тя е просто световна тенденция. Вие знаете много добре как бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се подготвят малките и средни предприятия. Те бяха просто хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп само големите“.

Искам да поздравя правителството за мерките в подкрепа на малките и средните предприятия, над 265 000 от тях ще бъдат подкрепени с облекчения от 15 до 30 лв. на мегаватчас, допълни държавният глава.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече