Бобокови с писмо до медиите: Защо Борисов и Пеевски се страхуват от нас?

0

- Advertisement -

„Във връзка с появилата се късно снощи статия във вестник Труд „Братя Бобокови в Pandora Papers“ и бързото й лавинообразно, стратегически контролирано мултиплициране от придворни на Делян Пеевки и Бойко Борисов медии, заявяваме, че всъщност новина няма. Ето и фактите:

- Advertisement -


Тиражираният скрийншот е не друго, а общодостъпна публична информация от търговския регистър на Малта, от която е видно следното: кои са крайните собственици, регистрирания капитал и името на лицето, натоварено с отговорността да представлява дружеството A&P GLOBAL MANAGEMENT LIMITED. Казано с други думи, същата информация по обем и идентичност ще получите и при справка в масивите на българския търговски регистър.
Нека да поясним, Република Малта не е офшорна зона, а е член на Европейския съюз и прилага унифицирано европейско законодателство, приложимо и на територията на Република България, като пълноправен член на ЕС.
Въпросното дружество е капиталово дружество за управление на дялове – тоест там няма кеш, банкови сметки или каквито и да е парични потоци. Посочените дялове са надлежно декларирани в данъчните ни декларации пред НАП.


Държим да отбележим, че обект на разследване в „Pandora Papers“ са лица, заемащи публични държавни длъжности, които са се обогатили незаконно или са избегнали данъчно облагане.
От всичко казано дотук, за пореден път става ясно, че в дейността си братя Бобокови винаги са изхождали от позицията на законност, прозрачност и отчетност.  Не става ясно обаче, вече година и половина, защо Бойко Борисов и Делян Пеевски се страхуват от нас?“, заявяват в позиция до медиите Атанас и Пламен Бобокови.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече