Петър Волгин: Много хора са готови да простят на Кирил Петков престъпването на Конституцията

0

- Advertisement -

Много хора са готови да простят на Кирил Петков престъпването на Конституцията, заяви в своя коментар водещия от БНР Петър Волгин.

- Advertisement -

“Омагьосани от подобно сияние, доста хора са готови да простят „дребни“ прегрешения от сорта на двойното гражданство например. Изобщо не ни интересува доказания вече факт, че вечно усмихнатият фронтмен на „Продължаваме промяната“ е подписал декларация с невярно съдържание и е бил министър в нарушение на закона, убедено твърдят почитателите на сияйните политически проекти. Важното е, убеждават ни те, че върши чудесна работа.”, допълва той.

“И още нещо интересно забелязвам. Оказва се, че точно тези, които неистово призовават за съдебна реформа, убеждават ни, че са готови с цената на живота си да защитават всяка буква и запетая на Закона, нямат нищо против да пренебрегнат конституционните разпоредби, когато преценят, че това им изнася. Последният пример в това отношение даде кандидатът за президент на „Демократична България“, на формацията, която е превърнала „съдебната реформа“ в религия. Лозан Панов, който според много негови колеги е прекрасен юрист, заклейми президента Румен Радев, задето не бил нарушил Конституцията при избора на Иван Гешев за главен прокурор. Аз винаги съм смятал, че хора като председателя на Върховния касационен съд трябва да пазят Конституцията, а не да призовават за нарушаването ѝ, но вероятно това са остарели разбирания”, каза още Волгин.

- Advertisement -

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече